Adott volt a feladat a labdarúgó NB I. záró fordulójában: a siófokiaknak mindenképpen győzniük kellett az Újpest ellen ahhoz, hogy esélyük legyen a bennmaradásra. Az üdvösséghez az is kellett, hogy a Pápa ne nyerjen Diósgyőrben. Az első percben rögtön megfagyott a vér a több ezer somogyi szimpatizáns ereiben: balról szállt középre a labda, és az érkező Lázár lőtt fölé.
A legutóbbi hét meccséből ötöt megnyerő Balaton-partiak lassan, de biztosan erőre kaptak, és már az első félidőben sokat tettek a vezetés megszerzéséért. A 4. percben, szép hazai támadás végén Melczer pörgette fel a labdát, és 14 méterről lőtt, Balajcza nagy bravúrral védett. Két percre rá újra az újpesti Lázár lőhetett, de ballal, 17 méterről csúnyán mellé durrantott. A 13. percben, gyors akció végén Simon lőtt jobbról, 8 méterről, a labda elszállt a kapu előtt, a hazaiak szerencséjére nem érkezett rá középen senki.
A 22. percben balról szállt középre a labda, és a másik oldalon érkező Vasiljevic 5 méterről mellé fejelt. A 26. percben szabadrúgáshoz jutott a Siófok a tizenhatos vonala előtt, Melczer 24 méteres lövését Balajcza védte.
A 28. percben Pál Sz. lábát húzta el az elmélázó Vermes a tizenhatoson belül, Farkas játékvezető befújta a büntetőt. A házi gólkirály Melczer állt a labda mögé, és a kapu közepébe tartó lövést Balajcza bravúrral védte. A folytatásban egymás után két tizenegyes-gyanús helyzetet láthattunk az újpesti tizenhatoson belül, de a játékvezető ezúttal nem sípolt. A 43. percben Tshibuabua szerzett labdát két siófoki védő gyűrűjében, majd jobbról éles szögből lőtt, Kurucz szépen védett. A félidő utolsó eseményeként Melczer 11 méteres fejese kerülte el a kaput.

A szünet után nehezen lendültek újra játékba a csapatok, de látszott, hogy a Siófok jobban akarja a sikert. A balatoniak az életükért küzdöttek az idei tavaszon, és már csak 45 percük maradt arra, hogy feltegyék a koronát a teljesítményükre. Az 56. percben Nagy T. 17 méterről leadott lövését tolta ki oldalra Balajcza. Hat perccel későb Fejes került helyzetbe, de végül továbbpasszolta a labdát Nagy T. elé, a 15 méteres, erőtlen lövést Balajcza védte. A második félidőre visszaesett a színvonal, de továbbra is a Siófok mozgósított nagyobb erőket a gólszerzésért. A hazaiak bátran próbálkoztak a belőtt labdákkal, de a lilák védelme jól állta a sarat. Közben viszont az idő egyre csak fogyott...  A 74. percben Melczer cselezte be magát a tizenhatoson belülre, aztán elakadt egy újpesti védőben. Három perccel később Nagy Tamás lőtt középről, 25 méterről csúnyán fölé.
Keserves volt a hajrá: a somogyiak kénytelenek voltak kitámadni, így az Újpest több kontrából is eljutott Kurucz kapujáig, ráadásul a Pápa megszerezte a vezetést Diósgyőrben... A 88. percben Fejes hat méteres fejesét védte hatalmas bravúrral Balajcza.
A 90. percben eldőlt minden.  A csereként beállt Zamostny került helyzetbe, kicselezett egy hazai védőt, és 13 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 0-1.
Közben kiegyenlített a Diósgyőr, de ez már nem osztott, nem szorzott. Hiába produkált parádés tavaszt a Siófok, hiába szerette meg a balatoni hősöket a fél ország, végül a legfontosabb mérkőzésen nem sikerült az újabb bravúr. A somogyiak ezzel elbúcsúztak az élvonaltól. Kár értük!

FGSZ Siófok – Újpest  0-1 (0-0)
Siófok,  3000 néző. V.: Farkas Á.
Siófok: Kurucz - Fehér Zs., Tímár, Takács Z., Fejes - Nagy T., Windecker, Kiss M.  (Horváth B., 75.), Gál (Fülöp N., 86.), Melczer V. - Pál Sz. Szakmai igazgató: Horváth Károly.
Újpest: Balajcza - Nagy J. (Kovács D., 46.), Vermes, Mihajlovic, Litauszki - Simon K., Szélesi, Lázár B. (Zamostny, 69.), Vasiljevic, Balogh B. - Tshibuabua. Vezetőedző: Marc Leliévre.
Gólszerző: Zamostny (90.)
Sárga lap: Gál (68.), illetve Mihajlovic (60.)

Címkék: siófok, futball, labdarúgás, somogy, sport