A fonyódligeti gyermektábor immár 14. alkalommal volt jó házigazdája  rendezvénynek, és ezúttal négy kategóriában, hat napon át tartott a küzdelem.

Egy büntetővel jutott be a döntőbe a siófoki csapat az első korcsoportos labdarúgó diákolimpia döntőjébe. A Balaton-partiak minden mérkőzésükön jól teljesítettek, és végül ezüstéremmel fejezték be a küzdelmeket.

- Hetente háromszor edzünk, sokat dolgozunk velük, sok tornát nyertünk. Járjuk a Dunántúlt, a tornákat, és a képzést tartjuk szem előtt, de sok az ügyes játákosunk, így az eredmények is jönnek - mondta az Integrált Oktatási központ edzője,

A fonyódligeti táborban immár 14. alkalommal rendezték meg a labdarúgó diákolimpia országos döntőjét. Az idén hat napon át rúgták a labdát a Balaton partján.

- Eddig mindig három korcsoport döntőjét tudtuk rendezni, vagy kettőt és a kisiskolák döntőjét. Ez az első év, amikor úgy döntöttek, hogy legyen ez nagy fesztivál, így négy döntő rendezési jogát kaptuk meg. Nagy feladat volt, de úgy érezzük, sikerült - árulta el a Somogy Megyei Diáksport Szövetség titkára, Ősz Márta.

A labdarúgás továbbra is népszerű az iskolások körében, és Somogyban mind a 19 megye legjobbjait vendégül látták.

- Minden csapatban lehet találni olyan játékosokat, akik évek múlva akár nevet is szerethetnek magukat a magyar labdarúgásban. Ehhez nagyon sok minden kell. Ami örvendetes, hogy nagyon sok kistelepülés jutott az országos döntőbe, ami pontosan a labdarúgás népszerűsítése miatt fontos - tájékoztatott a Magyar Diáksport Szövetség labdarúgó szakágvezetője, Major Gábor.

A somogyiak igyekeztek megőrizni az elmúlt években kivívott helyezéseiket. A siófokiak az első korcsoportban elért második hely után a második korcsoportban is az előkelő negyedik helyen zártak. A harmadik-negyedik korcsoportos lányok között a nagyatádiak a 12. helyen végeztek, a középiskolások között pedig a kaposvári Noszlopy a 12., az Eötvös pedig a 16. helyet szerezte meg.

Címkék: futball, labdarúgás, somogy, siófok, sport