Az idén immár 11. alkalommal rendeztek duatlon országos bajnokságot Kaszóban. A dél-somogyi rendezvénynek tehát komoly múltja van, és töretlenül őrzi népszerűségét. A 2013-as erőpróvbára is több mint ötszázan neveztek.

A nők között végül a londoni olimpiát is megjárt triatlonista, Kovács Zsófia, a férfiak mezőnyében pedig a bajai-pécsi Király István nyerte az 5 kilométer futásból, 20 kilométer kerékpározásból és újabb két és fél kilométer futásból álló sprinttávú országos bajnokságot.

A kaposváriak kiváló versenyzőjét, Forró Zsófiát csak az utolsó futáson tudták megelőzni, de bátor versenyzéssel így is bronzérmes lett.

A férfiak mezőnyében a visszatérő Kovács Dániel korcsoportjában a negyedik, Varga Szabolcs harmadik, míg Perczel Miklós az ötödik helyen végzett. A kaposvári fiúk a csapatverseny negyedik helyét szerezték meg.

Az MG produkt Kaposvári AC szenior korú sportolói újra kitettek magukért. Bozsó Zoltán nagyszerű futás után a tőle megszokott, elvárt módon kerékpározott, és az első helyet szerezte meg. A kategóriában még újoncnak számító Siska Sándor kiegyensúlyozott versenyzéssel a második helyen ért célba, csakúgy, mint klubtársa, Hanyecz Imre.

A szenior csapat, Bozsó-Siska-Meláth összeállításban, megőrizve tavalyi pozicióját, a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Címkék: duatlon, Kaszó, fut, országos, kerékpár, bajnokság, sport