Európa nagy részén anticiklon alakítjameg az időjárást, amely nyomán hideg levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, az időjárás ezért nem változik jelentősen.

Front ugyan nincs az ország felett, de a különösen érzékenyek  gyenge hidegfront jellegű hatásra számítsanak. Náluk előfordulhat fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás. Erősödhetnek a reumatikus fájdalmak, és hosszabbá válhat a reakcióidő.

A Köpönyeg előrejelzése szerint: hétfőn erősen felhős lesz az ég. Kisebb szitálás, vagy hószállingózás bárhol kialakulhat, de komolyabb csapadék nem várható. Reggel gyenge fagy, délután kevéssel fagypont feletti hőmérséklet várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között várható, késő este -2, +2 fok között valószínű.

Kedden észak felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és estefelé kisebb havazás, hószállingózás is előfordulhat. +4 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke pedig 0, -5 között alakul.

Szerdán borongós időjárásra van kilátás, elszórtan gyenge csapadékkal (délnyugaton tartósabb hóesés sem kizárt). Az északnyugati szél megerősödhet.  A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.

Csütörtökön változóan, délnyugaton erősen felhős lesz az ég, főleg nyugaton, délnyugaton lehet hó, máshol eső, havas eső.

Pénteken és a hétvégén is változékony idő valószínű: nyugaton többfelé havazással, máshol vegyes csapadékkal.

Címkék: szállingózás, nyugat, napsütés, hétvége, , sport