A Fino Kaposvár előbb 3-0-ra legyőzte az északmacedón Strumicát, majd az aranyjátszmát is megnyerve bejutott a férfi röplabda CEV Kupa következő fordulójába. A somogyiakra a 32 között a török Galatasaray vár november második és harmadik hetében, a kaposváriak hazai pályán kezdenek.

A Bajnokok Ligája selejtezőjéből átkerült magyar csapat igen nehéz helyzetből várta a visszavágót a Kaposvár Arénában, miután a múlt keddi, strumicai mérkőzésen 3-0-ra kikapott a szinte a teljes északmacedón válogatottat foglalkoztató riválisától.

A somogyiakat edző szerb Slobodan Prakljacic az előző összecsapáshoz képest ugyanakkor már számíthatott a kínai utánpótlás-válogatott feladóátlóra, Jang Pao-csire, aki korábban a nemzeti csapatbeli kötelességei miatt nem tudott klubja rendelkezésére állni. A 20 éves röplabdázó egyből a kezdőcsapatban kapott helyet.

Villámrajtot vett a házigazda, amely agresszív játékkal és remek blokkjaival 7-1-re elhúzott, de a Strumica gyorsan rendezte a sorait és mínusz négyre visszajött. A kaposváriak ugyanakkor ennél közelebb nem engedték riválisukat, s Jang vezérletével megnyerték szezonbeli első szettjüket az európai porondon.

A második játszmára magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak az északmacedónok, akiknél Nikola Gjogiev termelte a pontokat - csak ebben a játékrészben tízig jutott. A hazaiakat láthatóan megzavarta az ellenfél feljavuló játéka, s a hajrá előtt hárompontos lemaradásból üldözték riválisukat. Az utolsó szakasz aztán somogyi szempontból a lehető legjobban alakult: az orosz center Sztyepan Novoszelov, valamint Hubicska Patrik is megrázta magát, fontos pontokat szerzett, a szettlabdát is hárító kaposváriak pedig Magyar Bálint nagyszerű blokkjával megfordították a szettet.

A harmadik etapot hiába kezdte jól a Kaposvár, 6-6 után ezúttal is végig a Strumica vezetett, a hajrában már négy egységgel is. A sokat hibázó kaposváriak ugyanakkor az utolsó szakaszra ismét összeszedték magukat, s Jang, Hubicska, valamint Bögöly Gábor vezérletével újfent nagyot hajráztak és aranyszettre mentették a párharcot.

A 15 pontig tartó, továbbjutásról döntő játékrész elején a magyar válogatott center, Boldizsár Péter "osztott ki" pár hatalmas blokkot az egyre fáradtabbnak tűnő északmacedónoknak, s ezúttal a kaposváriak diktálták az iramot, 9-5-nél közel kerültek a továbbjutáshoz. A Strumica még egyszer "megrázta magát", mínusz egyre felzárkózott, de ennél többre már nem futotta erejéből, így a kaposvári játékosok ünnepelhettek a 110 perces csata végén.

Jang Pao-csi a mérkőzés legjobbjaként 27 pontig jutott.

CEV Kupa, 1. forduló, visszavágó (a 32 közé jutásért):

Fino Kaposvár-VC Strumica (északmacedón) 3-0 (19, 26, 24) - aranyjátszma: 15-11

A legeredményesebb játékosok: Jang 27, Novoszelov 14, Hubicska 12, Bögöly 10, illetve Gjorgiev 26

Továbbjutott: a Kaposvár, aranyszettel.

Címkék: strumica, cev kupa, fino kaposvár, röplabda, sport