A női NB I. alapszakaszának utolsó fordulójában az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese nem volt könnyű helyzetben: 3-0-ra vagy a 3-1-re kellett volna nyerni ahhoz, hogy a társaság bejusson a felsőházi rájátszásba. Pálfy Marianna tanítványai mindhárom játszmában partiban voltak ellenfelükkel, de a végjátékban rendre felülkerekedett a házigazda.

A hosszú utazás ellenére nagyszerűen kezdett a kaposvári együttes: Horváth Zsófia és társai rögtön kézbe vették a játék irányítását, és az első technikai szünetre három pontos előnyre tettek szert. A folytatásban is jól pörögtek a lányok, és a szép támadások meghozták a pontokat is. A Diamant már 15:11-re vezetett, amikor a miskolci Kovács állt a nyitóhelyre, és csapatunk nem tudott mit kezdeni a szervákkal. A házigazda előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette, és az egymás után szerzett kilenc pontjával nyerő helyzetbe került. A somogyiak Harmath Zsófia és Szívós Ildikó sáncával még felzárkóztak 20:18-ra, de közelebb már nem jutottak a hazaiakhoz. A szett Rédei blokkjával ért véget. (25:21, 1-0).

A térfélcsere után újra a Diamant került lépéselőnybe, a jól játszó Récsei Ágnes szép megoldása után már 5:8 állt a táblán. A borsodiak 10:10-nél érték utol riválisukat, ezután sokáig felváltva estek a pontok. A hajrában a Miskolc sáncmunkája nagyot javult, Szajkó többször is felhúzta a falat a háló elé, és ezzel el is dőlt a szett sorsa (25:20, 2-0).

A harmadik játékrészben is hasonóan alakult a forgatókönyv. A kaposváriak újra csak elhúztak két-három ponttal, és ezúttal még a játszma derekán is közelebb álltak a győzelemhez. Kondor Tímea próbálta felvenni a versenyt a lendületbe jövő hazaiakkal, Pintér Zsanett ütése után pedig még 20:19-re vezetett a Diamant. Ezután Sitkey pontjaival került lépéselőnybe az MVSC, és 24:23 után a győztes pont is megszületett (25:23, 3-0).

A Miskolc élt a hazai pálya előnyével, így a felsőházi rájátszásban folytathatja, a Diamant pedig a kilencedik helyért száll harcba a folytatásban.

Toma Sándor: Hazai pályán az elmúlt években mindig nyerni tudtunk a Kaposvár ellen, most viszont a megszokottnál sokkal nagyobb volt a tét. Ez rá is nyomta a hangulatát a találkozóra. Idegesen kezdtünk, aztán megnyugodtunk, és a szettek végén a magunk javára tudtuk fordítani az eredményt.

Pálfy Marianna: Hiányoltam azt az egységes csapatjátékot, amit az UTE ellen láthattunk egy héttel ezelőtt. A Miskolc otthonában kevés, ha csak három játékos teljesít jól.

 

Albrecht-MVSC – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3- 0 (21, 20, 23)

Kattintson a képre, és nézze meg velünk, hogyan alakult a mérkőzés percről-percre!

Röplabda percről-percre

Címkék: MIskolc, Manufaktúra, MCM, percről, percre, röplabda, sport