Nagy kérdés volt az újabb dupla forduló vasárnapi felvonása előtt, hogy mennyit vett ki a kaposvári lányokból a Miskolc elleni 3-2-es, bravúros diadal. Nos, az első játszmában úgy tűnt, elfogyott a lendület a csapatból... Récsei Ágnes szép pontja után 2:5 volt az állás, a folytatás viszont olyan volt hazai szempontból, mint egy rémálom. A nyugodtan és pontosan röplabdázó fővárosiak tetszés szerint érték el pontjaikat, Tóthné és Antal ütései ellen tehetetlen volt a házigazda. A Diamant erejéből mindössze hat pontra futotta... (6:25, 0-1).

A térfélcsere után is a TFSE kezdte meg a pontgyártást, a hazaiak Récsei és Kondor pontjaival zárkóztak. 2:6-nál időt kért Pálfy Marianna vezetőedző,  és tanítványai lassan, de biztosan felvették a kellő fordulatszámot. Több hosszú labdamenetet láthattunk, Horváth Zsófia pedig bravúros mentéseivel is kitűnt a mezőnyből. A kaposváriak 9:13-ig zárkóztak, majd a TFSE újból elhúzott, és már csak az volt a kérdés, milyen arányban nyeri a szettet. A végén a somogyi cserék villantak egyet-egyet: Horváth Klaudia szerzett egy pontot, Duduka Ingrid pedig egy hatásos nyitással lepte meg a vendégeket. (13:25, 0-2).

A harmadik játékrész hozta – az előzményekhez képest – a legnagyobb csatát. A kaposváriak most már szép dolgokat is produkáltak a pályán. Harmath blokkja és Pintér Zsanett bombája után sikerült két pontra felzárkózni (10:12). Ezután azonban újra megrázta magát Hollósy László együttese, és a ponterős Antal Anett vezérletével  ismét megnyugtató előnyre tett szert. A Diamant játékosai azonban ezúttal nem adták fel: csaknem másfél perces labdamenet végén Duduka harcolt ki értékes pontot, Harmath pedig többször is jeleskedett a hálónál. A vége megint egyértelmű volt: a TFSE eljutott a meccslabdáig, Tóthné pedig értékesítette a lehetőséget. (20:25, 0-3).

A fővárosiak nem adtak esélyt a kaposváriaknak még arra sem, hogy megszorítsák őket. Ezen a délutánon a második helyen álló TFSE igazolta a papírformát a nyolcba vágyó somogyiak otthonában.

Címkék: tfse, diamant, mérkőzés, röplabda, kaposvár, sport