Az egyesület ügyvezetője, Illés János elmondta: olyan típusú edzőt keresnek, mint amilyen Prukner László és Sisa Tibor, vagyis „munkás, szorgalmas” szakembert szeretnének találni a Rákóczi kispadjára, méghozzá napokon belül.

A tavalyi 7. hely után az idén a 10. helyet szerezte meg a Rákóczi az NB I-ben. A fiatal csapat előbb bebiztosította a bennmaradást, majd megverte a Vasast és a ZTE együttesét.

- Egy nagyon reményteljes, jó kis csapat alakult ki. Stílusosan, sok futással, és egy szerethető csapat alakult, és ez a csapat esetleg még kiegészülve akármilyen szép eredményekre is hivatott lehet - mondta a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője, Sisa Tibor.

A távozó Sisa Tibor elárulta: most a leginkább pihenésre, feltöltődésre vágyik.

- Nehogy arra gondoljon valaki, hogy zsíros szerződésem van valahol, szó nincs róla. Ez nehéz munka volt, elég sok teendővel, reggel nyolctól este nyolcig, és még az álmainkban is a keresztlabdákat rúgtuk. Az embert ez egy kicsit meg is eszi, elég nagy stressz a labdarúgás - tette hozzá Sisa Tibor.

A klubvezetés eközben megkezdte az egyeztetéseket arról, hogy ki lehet a tréner utóda.

- Egy középszerű, kiscsapat vagyunk, mi csak munkával tudunk sikereket elérni. Olyan edzőt keresünk, aki ezt az elképzelést meg tudja valósítani. Vannak edzők az országban. Lehet, hogy van olyan, akit nem ismerünk, és olyan is, akit jól ismerünk. Egy edzőt a vele való munka alapján lehet megítélni, más klubnál más szituáció van, ezekből lehet következtetést levonni, ezek alapján van egy megítélés, de az igazi megmérettetés az együtt dolgozásból adódik - mondta a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezetője, Illés János.

A klub ügyvezetője szerint a játékoskeretben is várható változás a nyári felkészülés idején.

- Nincsen olyan játékos, aki bejelentette, hogy távozni szeretne. A mi részünkről lesz olyan az értékeléskor, akinek esetleg megköszönjük, mert valamilyen frissítésre mindenképpen szükség lesz. Olyan érdeklődés sincs, hogy aki esetleg üzleti alapon játékost akar igazolni. Ez a mozgás 1-2 hét múlva indul be Magyarországon - tette hozzá Illés János.

A kaposváriak megkezdték pihenőjüket, és június második felében kezdik újra a munkát. Napokon belül az is eldől, ki vezeti majd az edzéseket.

Szavazzon! Ön szerint ki lesz a Rákóczi új edzője?
Ide kattintva szavazhat!

Címkék: ki lesz, játékoskeret, edző, szavazás, Rákóczi, sport