Már január 9-én elkezdte a felkészülést a tavaszra a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U14-es korosztálya. A Konrád László vezette zöld-fehérek heti öt alkalommal tréningeznek.

"A karácsonyi süteményektől egy kicsit a csapat felszedett egy-pár kilót. Laci bácsi pedig úgy gondolta, hogy ezt dolgozzuk le, és az első héten futóedzéseket tartott" - mondta a Kaposvári Rákóczi BFLA U14 csapatkapitánya, Király Ákos.

A csapat további programjában több felkészülési mérkőzés és egy teremtorna is szerepel. "Egy teremtornán vagyunk túl a szünetben, decemberben 97-es tornán vettünk részt, ott bronzérmet szerzett a csapat. Felkészülési mérkőzést tervezünk az akadémiának az U15-ös csapatával, terveink szerint a Kanizsával a Péccsel szeretnénk nagypályán megmérkőzni és van egy február 18-án egy teremtorna Pécsen, amin szeretnénk részt venni, jó ellenfelek ígérkeznek a tornán" - tette hozzá a csapat edzője, Konrád László.

A Rákóczisok egy évvel fiatalabbként az U15-ös NB II-es bajnokság Dél-nyugati csoportjában szerepelnek. A csapat 12 győzelmet aratva és 96 gólt rúgva vezeti a pontvadászatot. "A helyezéssel mindenképpen elégedett vagyok, de azt gondolom, hogy ezen túl a legfontosabb az, hogy az elmúlt évhez képest mennyit fejlődtek a gyerekek és mennyit fognak még fejlődni a tavasz folyamán, elsősorban csapatjátékban és természetesen egyénileg is" - értékelte a helyzetet az edző.

A góllövőlista élén álló Vajda Roland is sokat tett az ősz folyamán a csapat sikereiért. "Szerintem jól cselezek, gyors vagyok és gólratörő játékos vagyok és néha a kiszolgálásban is tudok jeleskedni" - mondta az ifjú játékos.

Az elmúlt félévben 39 gólig jutó tehetség azt is elárulta, hogy miért eredményes ennyire ez a korosztály: "összetartunk és nagyon jó a hangulat az edzéseken, az öltözőben is, nagyon szeretünk egymással játszani."

A Konrád-csapat egyébként már az előző bajnoki kiírásban is bizonyított, hiszen bronzérmet szerzett az U13-as NB I-es pontvadászatban. Ha a fiatalok fejlődése a tavasszal is töretlen marad, akkor ebben az évben még fényesebb érem kerülhet a nyakukba.

Címkék: bene ferenc, gólvágó, emlékére, bene, foci, akadémia, sport