A II. és a III. korcsoportos fiúk rajtoltak a legnépesebb mezőnnyel. 1 km futás, 4 km kerékpározás, majd újabb fél kilométer futás várt rájuk. A Deseda és környéke  kedvelt terep a duatlon, triatlon versenyzők körében. Nagy múltja van a megmérettetésnek. 20 éve is már hatalmas, 3 napos triatlon versenyeket rendeztek - mondta MA-VIK TC szervezője, Böröczi Antalné.

A legfiatalabb versenyző csupán 5 éves volt, délután pedig a veteránok mezőnyében 70 éves volt a legidősebb induló. A megyei diákolimpiai döntőben minden korosztály képviseltette magát. A III. korcsoportos fiúknál, az A kategóriában a balatonbogláriak taroltak.

deseda duatlon


A diákolimpia után a pedagógus és az egyetemi-főiskolás országos bajnokság mezőnye is elrajtolt. Az abszolút férfi győztes a budapesti Kiss Gyula lett, mögötte végzett a kaposvári MG Produkt Kaposvári AC sportolója, Bozsó Zoltán. A nőknél a szintén kaposvári Forró Zsófia lett az első, csapattársa, Lábodi Laura előtt. A Deseda Duatlonnal véget ért a MA-VIK TC idei versenyprogramja. 2011-ben kilenc viadalt rendeztek. Az óvodásoktól kezdve minden korosztályt megmozgattak.

Címkék: MA-VIK TC, deseda, duatlon, somogy, sport, kaposvár