teke


A bajnokság harmadik fordulójában ismét hazai környezetben szerepeltek a kaposvári tekézők. A fiúk egy győzelem és egy vereség után várták a Szegvár elleni rangadót.

Illyés András a Közutasok Kaposvári TK szakosztály-vezetője reméli, hogy egy év múlva is a Szuper Ligában lesznek. A sportszakember hozzátette: az első meccset simán nyertük a Fradi ellen, aztán papírforma-vereséget szenvedtünk Zalaegerszegen, de jól dobtunk. Most egy fontos meccset játszunk a szegváriakkal. Ők nyerték az NB I-et keleten, mi pedig nyugaton. Győzni szeretnénk, és remélem, a hazai pálya nekünk kedvez.

Az alföldiek is jól tudták, hogy fontos ez a mérkőzés. Azzal a szándékkal jöttünk ide, hogy talán egy pontot szerezzünk. Az ifiket elnézve van egy kis hazai pálya előnye, de technikásan, tapasztalt játékkal jó eredményt lehet ütni - véli Staberecz Mihály.

A Szántó utcai pályát a nyári szünetben alakították át, így a kaposváriaknak is új még ez a környezet, amelyhez szoktatják még magukat. A találkozón végül érvényesült a papírforma: a Közutasok nagy küzdelem végén 6-2-es győzelmet aratott. Az első párok után még kilenc fával a vendégek vezettek, a második kör után viszont már 22 fa volt a hazai előny. A hajrá már egyértelműen a somogyiaké volt, akik összességében 62 fával dobtak többet, mint ellenfelük. Mettner Zoltán 578, Kozma Károly 574, Bekő Péter pedig 554 fáig jutott.

Címkék: Szegvár, teke, bajnokság, Kaposvár, sport