null

Elég egy kis Word és Excel, esetleg még néhány egyéb program ismerete, és máris miénk lehet egy adminisztrátor álláslehetőség Debrecen városában. Már amennyiben itt élünk és dolgozunk. 

Valóban ilyen egyszerű volna? Tényleg akármelyik állást megszerezhetnénk magunknak? Nos, mai írásunkban ennek jártunk utána.

Maga az álláskeresés sosem volt ilyen egyszerű!

Munkát találni valóban nagyon könnyű manapság – már ha a módszereket tekintjük.

Hiszen míg korábban személyesen kellett végigjárni a szóba jöhető cégeket, vagy reggelente tűkön ülve kellett várni a postást, hogy hozza a napilapot, aminek a hirdetési szekcióját végignézhettük, addig ma már az otthonunk kényelméből, literálisan bármikor felmehetünk a debrecenallas.hu oldalára. Ott pedig kényünk-kedvünk szerint kattintgathatunk: adminisztrációs-irodai állások, vendéglátós vagy járművezetői pozíciók egész serege vár ránk – hogy csak néhányat említsünk a sok közül!

Sőt, nem kell sehova elvonulni, hogy az önéletrajzunkat szerkesztgessük – elég, ha a releváns adatokat bepötyögjük a megfelelő helyre, egy újabb kattintás, és máris kész a korszerű önéletrajz.

Az persze, hogy melyik pozícióra jelentkezünk, illetve hogy felvesznek-e minket, az már egy másik lapra tartozik.

Nem eszik olyan forrón a kását!

Mert azért nem olyan egyszerű feladatot vállal magára az, aki irodistának áll.

Kapásból tudnia kell tűrni a monotóniát, illetve el kell viselnie, hogy napi 8-10 órát egy irodahelyiségben tölt. Szükséges, hogy pontos és alapos munkát végezzen, hiszen akár “csak” egy asszisztensen is milliók állnak. A területéhez tartozóan ismernie kell minden törvényi előírást, szabályozást, nyomon kell követnie annak változásait, valamint aszerint kell minden esetben eljárnia.

Ha nem csupán papírokkal és számokkal vagy szavakkal dolgozik, akkor pedig még az emberekhez is értenie kell, tudnia kell asszertíven kommunikálni, konfliktust kezelni, panaszt kezelni, és még megannyi egyéb képességre szüksége lesz a munkája során.

Persze akadnak szép számmal olyan irodai munkák is, amelyekhez szakirányú végzettség szükséges, és bármennyire kiváló is valaki a szakmájában, folyamatosan képeznie kell magát, hogy a tudása valóban naprakész maradjon.

Éljen a life-long learning!

Ha egy valami nagyon klassz a mai modern világban, akkor az az, hogy mindenki előtt élete végéig ott van a lehetőség arra, hogy képezze, átképezze magát, újat tanuljon, hogy a meglévő ismereteit bővítse. Emberi kvalitásait, például a konfliktuskezelését, a türelmét vagy akár a pontosságát fejlessze.

Amíg tanulásra van lehetőség, addig mindig megvan az esély arra, hogy egy újabb és még jobb állást csíphetünk meg – akár a debrecenallas.hu oldalán!

Címkék: debrecenallas.hu, reklám