A kaposvári diákok mellett Kadarkútról és Siófokról is érkeztek tanulók a Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskolába, ahol először a digitális turizmusról és az infokommunikációról esett szó. Így például robot szakácsokról, érintésmentes étlapokról, vagy éppen gesztusvezérelt berendezésekről.

Az előadók között volt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakács alelnöke, Krivács András is, aki a legújabb trendekről, illetve a hazai és a nemzetközi versenyekről is beszélt.

A fórumon elhangzott, hogy a szakmai fejlődés szempontjából a fiatalok számára remek lehetőség lehet egy nemrégiben elindított mentorprogram.

"Másfél évvel ezelőtt kezdtük el a mentorprogramot 16-tól 23 éves korig pincérek, vendégtéri szakemberek, szakácsok és cukrászok részére. Körülbelül 50 diákkal foglalkozunk most. Az a célja, hogy az utánpótlás számára kineveljünk olyan kortárs példaképeket, akikre fel tudnak nézni, akik komoly eredményeket értek el nemzetközi színtéren is" - mondta el a helyszínen a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség főtitkára, Fehér Ágnes.

S, míg délelőtt a középiskolások alkották a roadshow közönséget, addig délután egy vállalkozói fórumra várták az érdeklődőket.

Címkék: roadshow, pincér, mentor, technológia, szakács, cukrász, középiskola, digitális, gasztronómia, diák, gazdaság