null

A mai civilizált életvitel viszont sajnos nem kedvez neki, hisz hajlamos túlterhelődni, ha pedig már nem tudja rendesen elvégezni a feladatát, az testszerte súlyos következményekkel járhat.

Épp ezért fontos, hogy ne feledkezzünk meg a májunk méregtelenítéséről, hiszen ezzel nagyon sokat teszünk az egészségért. Ezt megtehetjük különféle ételekkel, valamint a Myrobalan LivR tibeti kapszulák segítségével is.

Miért kell egyáltalán méregteleníteni a májat?

A máj a köztudatban úgy ismert, mint a legfontosabb méregtelenítő szerv, ezért sokakban merül fel a kérdés, hogyha eleve ez a dolga, akkor miért kellene külön foglalkozni a méregtelenítésével.

Nos azért, mert a “kapacitása” nem a napjainkban jellemző életvitelre lett tervezve… A rengeteg feldolgozott élelmiszer, és a túl sok étel elfogyasztása ugyanis folyamatos többletmunkára kényszeríti.

Képzeljünk csak el egy átlagos családi összejövetelt, ahol az asztal roskadozik a finom, de nehéz, zsíros ételek alatt, miután mindenki jóllakott a főfogásokkal, jönnek a cukorral teli sütemények, és mindezt alkoholos italok társaságában élvezzük. Persze az efféle események nem mindennaposak, viszont a helytelen étkezési szokások nagyon is jellemzőek a hétköznapokra is.

Azt pedig érdemes tudni, hogy a máj nem tartalmaz érzőidegeket, vagyis fájni sem tud, ezért nincsenek jól körülhatárolható tünetei annak, ha kezd túlterhelődni. Ugyanakkor a májbetegségek gyakran járnak végzetes szövődményekkel, ezért mindenképp a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt.

Milyen ételek segítenek a méregtelenítésben?

Ha elhatározzuk, hogy belevágunk egy májtisztító kúrába (évente legalább egyszer mindenképp érdemes egyébként), akkor több dolgot is tehetünk. Egyrészt iktassuk ki a cukros, fehér lisztes, zsíros ételeket, a feldolgozott élelmiszereket és az alkoholos italokat.

Állítsunk össze egy könnyű fogásokból álló méregtelenítő étrendet, amiben szerepeljenek az alábbiak is:

- Cékla
- Alma
- Articsóka
- Grapefruit

Ezek ugyanis mind tartalmaznak májtisztító hatóanyagokat. Igyunk sok folyadékot, viszont a víz mellett érdemes natúr, ízesítetlen zöld teát is fogyasztani, hiszen ennek is erőteljes méregtelenítő hatása van.

Támogassuk meg a kúrát a már említett LivR gyógynövényes étrend-kiegészítővel, és persze szánjunk időt a pihenésre is, hogy a testünk regenerálódhasson.

Milyen gyógynövények segíthetnek?

Bizonyos növények ugyancsak támogatják a máj megtisztulását. Ide tartozik többek között a gyermekláncfű, a hibiszkusz, a máriatövis, az indiai egres, a kínai kúszómagnólia, a lapacho és a sáfrányos szeklice, de még tovább is lehetne folytatni a felsorolást. Ezeket a legegyszerűbb olyan táplálékkiegészítő formájában fogyasztani, mint a Myrobalan LivR tibeti kapszula.

Címkék: myrobalanmed, reklám