Hogyan befolyásolja a tudatunk az orgazmust? Miért nem érdemes erőltetni a dolgokat? Ebben a cikkben minden fontos kérdésre választ adunk.

Tényleg hatással van a gondolkodásunk az együttlétekre?

Igaz, hogy léteznek speciális készítmények, síkosítók, krémek, szerek, amelyek növelhetik az orgazmus élményét, merészebbé teszik az együttlétet, a csúcsra jutás mégis a legtöbb esetben fejben dől el. A Szeresdmagad.hu krémes síkosítói tehát nem lesznek elegek, ha nem vagyunk készek arra, hogy orgazmust éljünk át. Főként a nők élvezetét, de sok esetben a férfiakét is meghatározza, hogy mennyire tudunk ott lenni fejben, mit várunk el magunktól és a párunktól. Az sem mindegy, hogyan gondolunk magunkra, a testünkre, a tudatunk ugyanis hatással van a beteljesülésre, az orgazmusra.

Ez a tény igaz minden erotikus helyzetre, erogén zónára, hiszen ezek szintén máshogy reagálnak az érintésre. Ha tehát képesek vagyunk összpontosítani, akkor sokkal nagyobb eséllyel élhetünk át orgazmust az együttlétek során, hiszen az agyunk képes lesz felismerni a testi reakciókat, majd azokból egy mintát képez le. Erőltetni azonban semmit sem szabad, ilyenkor ugyanis egy újabb feladatot teremtünk magunknak, amit nem tudunk teljesíteni.

Mi a teendő akkor?

Amennyiben a párunkkal töltött idő alatt kizárólag arra gondolunk, hogy eljussunk a csúcsra, esetleg, hogy jót tegyünk a partnerünkkel, akkor még egy újabb falat húzunk magunk elé. Ez tehát nem közelebb hozza az orgazmust, hanem távolabb repíti tőlünk. Ahelyett tehát, hogy erőltetnénk, felkészülnénk, gépiesen próbálkoznánk, érdemes máshogy megközelíteni a dolgot.

Gondoljunk arra, hogy mi történik aktuálisan, ezáltal könnyebben ellazulhatunk, hozzátehetünk az estéhez. Nem árt továbbá tudatosítani magunkban, hogy a szex sosem csak az orgazmusról szól, ez jóval több annál. Érintések, mozdulatok, pillanatok találkoznak egymással, ölelések fűszerezik a forró kapcsolódást. Attól tehát még jól érezhetjük magunkat, ha nem minden alkalommal sikerül eljutni a csúcsra.

Mit tehetünk a megnyugvásért?

Unalmasnak hangozhat, de a mindfulness és a jóga segíthetnek abban, hogy kizárjunk minden zavaró gondolatot, így csak az élményre kell koncentrálnunk. A testünk és a lelkünk könnyebben felszabadul egy-egy jóga után, a meditáció során pedig érdemes fókuszálni a légzésre, az érintésekre, az érzésekre, a hangokra.

A testmozgás szintén támogatja azt, hogy sikeresek legyünk, aktívnak érezhessük magunkat még az ágyban is. Az együttlétekhez ugyanis állóképességre van szükség, amit főleg a sport segíthet elő.

Címkék: síkosító, szeretkezés, orgazmus, szeresdmagad, szex, reklám