null

Ezek olyannyira súlyos veszélyt jelenthetnek a négylábúd egészségére, hogy már egy egyszerű csípésből is komoly betegségek alakulhatnak ki, ráadásul ezek egy része az állatról emberre is továbbterjedhet. Elég csak a lepkeszúnyogokra gondolni, amelyek csípésekor a Leishmaniasis-fertőzést okozó parazita bekerülhet a véráramba.

A szúnyogok ellen tudunk egy hatékony megoldást

Ez nem más, mint az Isapet kutyaegészség kategóriájában is kapható, egyszerűen alkalmazható, tartós hatású, biológiailag lebomló Insecticide 2000 Rovarirtó Spray, amely egyáltalán nem hagy foltot a bútorokon. 

Neked csupán annyi a dolgod, hogy a flakont a használat előtt alaposan felrázod, a szórófejét forgatással kinyitod, és a pisztollyal a finom ködpermetet körülbelül 30 centiméter távolságból a rovarok búvó- és tartózkodási helyeire juttatod el. Ha mindent jól csináltál, akkor 2-3 héten belül megszabadulhatsz tőlük. 

Abban az esetben, ha azt tapasztalod, hogy továbbra is előfordulnak rovarok, akkor a kezelést mindenképpen meg kell ismételned.

Extra tanács: nem árt odafigyelni arra, hogy a rovarirtó szer élelmiszerre, evőeszközre és gyermekjátékra semmiképpen se kerüljön. Továbbá a permetezést követően fontos, hogy meleg vízzel moss kezet!

A kullancsok ellen sem árt a védelem

A szúnyogok mellett a kullancsok szintén nagyon veszélyesek a kedvencedre nézve, mivel olyan betegségek terjesztéséért felelősek, mint például a Lyme-kór, amely ugyan kezelhető, de nem minden esetben gyógyítható meg teljesen. Általában olyan tünetekkel jár együtt, mint a nehezen csillapítható láz, a bénulás, illetve az ízületi és szívbelhártya-gyulladás.

Szerencsére manapság már számos hatásos megoldás létezik ellenük, amelyek közül az egyik legtartósabb talán a fentebb említett webáruházban is kapható Foresto repellens, bolha és kullancs elleni nyakörv. Az összetevői között szerepel ugyanis a kifejlett és lárvaállapotú bolhákat elpusztító imidakloprid és a kullancsokat távoltartó flumetrin, amelyek folyamatosan, alacsony dózisokban jutnak be a kutya bőrébe és bundájába.
 
Ezáltal pedig egy láthatatlan, akár 8 hónapig is kitartó védőréteg alakul ki, amely képes elriasztani a kullancsokat, a bolhákat és az egyéb külső élősködőket.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy teljesen vízálló, a hatóanyagai egy polimermátrixba vannak bezárva, amelyből nem tudnak kikerülni még akkor sem, ha az eb éppen pancsol vagy úszik. Sőt, még azt a lipidréteget is pótolja, amely a vízben részben lemosódik. 

Kérj bátran szakmai tanácsot!

Amennyiben kérdésed merülne fel az említett termékekkel, vagy úgy általánosságban a külső élősködők elleni védekezéssel kapcsolatban, keresd bátran a fentebb már érintőlegesen említett webáruház szakértő munkatársait!

Címkék: isapet, reklám