null

Ennek alapját elsősorban a megfelelő focicipőben kell keresni. Ma már kifejezetten kapusoknak tervezett lábbelikkel is találkozhatunk.

A legnagyobb gyártók versengenek a hálóőrökért

Érdemes megnézni a Királysportbolt stoplis cipő kínálatát, mivel ott számtalan megoldás közül lehet válogatni. Ha ki kéne emelni párat, azt mindenképpen az Umbro Medusae Elite III focicipővel érdemes kezdeni. Ezt általában a Premier League kapusai választják. Technológiai szempontból nagymértékben hasonlít a Puma One-ra, a külső rész kengurubőrből készül, ami nagy kényelmet ad, a Sprint talpnak köszönhetően pedig a reakcióidő is csökkenni fog.

Ha továbbmegyünk, akkor a Nike Tiempo Legend 8 lehet még ideális. Ezt a kapusok mellett a mezőnyjátékosok is gyakran választják. Hugo Lloris is sokszor visel Legend 8-at. A focicipő belsejében található hálónak, továbbá a sarkon és a nyelven elhelyezett bőrnek köszönhetően nagyon könnyed lesz a lábbeli, és precíz labdaérintést tesz lehetővé. A HyperStability talp pedig kiemelkedő stabilitást nyújt.

A Puma két focicipővel is képviselteti magát a kapusoknak ajánlott cipők között. Az első a Puma Future 5.1 Netfit, amit leginkább a technikás hálóőrök használnak, akik szeretnek cselezni, kimenni olykor mezőnybe játszani. Finom kialakításával, valamint méhkas szerű textúrájával még hatékonyabb lesz a labdakezelés. A másik cipő a Puma One 5.1 Evoknit, amit például Gianluigi Buffon is előszeretettel visel. Az elülső bőr részének és a beépített evoKnit zokniknak köszönhetően kiemelkedő kényelmet ad. A RapidAgility talp pedig gyorsaságot kölcsönöz a viselőnek.

Mit mutat az Adidas?

Természetesen a “háromcsíkos” gyártó sem maradhat ki a sorból. Ha szűkösebb a rendelkezésre álló keret, akkor remek választás lehet az Adidas Copa 20. A felső részen lévő ultrakönnyű, valamint vékony kengurubőrrel még kényelmesebb lesz a cipő. A ComfortFrame talppal a reakcióidő is csökkenthető.

A robbanékony kapusoknak az Adidas X19 lesz az ideális választás. Kis súly, maximális kényelem és flexibilitás jellemzi. Ha pedig valami csúcskategóriás cipőt keresünk, akkor mindenképpen az Adidas Predator 20 szériából érdemes válogatni. Keylor Navas is ilyen focicipőt használ. Szintetikus felsőrész és kengurubőr alapanyag jellemzi.

Érdemes több cipőt is kipróbálni

Az, hogy végül melyik lesz A Tökéletes Focicipő, több tényezőn is múlik. Ezért is ajánlott, ha van rá lehetőség, letesztelni az egyes modelleket. Az interneten rengeteg tesztet, leírást olvashatunk egy-egy termékről, valamint a vásárlói véleményeket se felejtsük ki. A vásárlást nem szabad elkapkodni, garantáltan meg fogjuk találni azt a cipőt, ami a leginkább illeszkedik a stílusunkhoz.

Címkék: királysportbolt, labdarúgás, reklám