Eddig sokan halogatták az ügyintézést, azt sem tudván hogy fogjanak neki, melyik hivatalba, ügyfélszolgálatra rohanjanak először, de az OnlineKozmu online közmű átírás szolgáltatásának köszönhetően, már nem kell kígyózó sorokat végigállni, nagy és átláthatatlan aktakupacokat összegyűjteni, hiszen a digitalizáció ezt a területet is szerencsésen utolérte.

Bő negyedóra alatt, az internethez bárhonnan csatlakozva, könnyedén elintézheti bármely közmű esetében a szolgáltatás igénybevevőjének megváltoztatását.

A legnépszerűbb közmű könnyen átírható

Változó, hogy melyik ingatlan milyen közművel felszerelt, van-e benne gáz, vagy éppen távfűtés, de a víz mellett az áramszolgáltatás az, amit bizonyára igénybe vesznek benne az erre jogosultak.

Éppen ezért nagy szerencse, hogy az MVM áramszolgáltatás átírása egy új szerződő nevére ma már nem jelent semmiféle nehézséget, hiszen egy fotelben ülve, vagy akár a tengerparton lábat lógatva is kivitelezhető, nem kell hozzá személyes jelenlét, csak egy, a világhálóhoz kapcsolódó valamilyen eszköz, melynek segítségével felléphetünk az OnlineKozmu ügyintézést lehetővé tevő felületére.

Mikor kell átírni a közműveket?

A válasz egyszerű: minden olyan esetben, amikor szolgáltatás igénybevevőjének személye megváltozik.

Ez számtalan okból lehetséges, például amikor adás-vétel, öröklés vagy éppen ajándékozás okán megváltozik az ingatlan tulajdonosának személye.

Sor kerülhet erre tulajdonosváltás nélkül is, ha haszonélvezeti jog kerül bejegyzésre az ingatlanra a tulajdonosi kör változtatása nélkül, vagy éppen a bérlő cserélődik, és kiköltözik az, aki korábban megkötötte a szerződést a közműszolgáltatókkal.

Az online átírás menete

A közmű átírását jellemzően az új szerződő szokta kezdeményezni, de adott esetben a régi szerződő is megteheti, ha a helyzet ezt teszi indokolttá. Bármelyikük is kezdjen neki, a folyamat nem vesz igénybe többet 15-20 percnél.

Meg kell adni a szolgáltatót, amelynél szeretne eljárni, az érintett ingatlan pontos címét, illetve a régi és az új szerződő adatait, és már dönthet is, hogy kártyával vagy átutalással szeretne fizetni a szolgáltatásért.

Az ügyintézéshez minden esetben szükség van egy meghatalmazásra, amit az új szerződő ad az OnlineKozmu-nek, hogy az helyette ügyintézőként eljárhasson.

Ezenfelül rögzíteni kell az átadás időpontjában rögzített óraállásokat, hiszen e nélkül elképzelhetetlen a pontos elszámolás a felek között, nem lehet tudni, meddig fizet az egyik, mikortól a másik. A jegyzőkönyvet is csatolni kell, érdemes az oldalon található sablont használni, hogy a hiánypótlási eljárás ne nyújtsa el feleslegesen az ügyintézést.

A jogcímet igazoló (adás-vételi, öröklési, stb.) szerződést nem kell csatolni, viszont nyilatkozni kell a meglétéről, illetve a szolgáltató külön kérésére adott esetben be is kell utólag mutatni.

Címkék: onlinekozmu, MVM, átírás, közmű, reklám, ügyintézés, áram, ingatlan, szolgáltató