Ragasztó, maszkolószalagok, takarófóliák és falcragasztó szivacs

Az autofestekszeged.hu maszkolóanyagainak kínátalából mindezek egyszerűen beszerezhetőek, hogy a fényezés, festés még hatékonyabb legyen, és tényleg csak oda kerüljön a festékből, ahova azt szánjuk. Ezeket a termékeket kifejezetten az autófényezéshez tervezték, készítették, így biztosak lehetünk abban, hogy megfelelő kiegészítőt fogunk vásárolni. Ár-érték arányban is a legjobb választásnak bizonyulnak, megbízhatóak és hatékonyak lesznek a munka elvégzése során.

Az egyik alapvető kiegészítő a maszkoló vagy festő papírszalag. Ezt autóipari, valamint más festési munkálatok során szokás alkalmazni kitakaráshoz. A nem kívánt részek festését lehet vele megakadályozni. A művelet elvégzése után egyszerűen el lehet távolítani, nyomot nem hagy maga után. 80 Celsius-fokig hőálló, és többféle méretben érhető el. 18 mm-től kezdve egészen 75 mm-ig lehet válogatni. Ha nagyobb felületet kell lefedni, akkor a nátronpapír vagy a takarófólia lesz az ideális megoldás.

Ezt is szintén alkalmazzák az autóiparban, a nem kívánt részek festését ugyanúgy megakadályozza, mint a szalag, ragasztó. Mérsékelten vízálló és nem vérzik át a festéktől. Hasonló célt szolgálnak a kétoldalú szalagok, amelyek pár milliméter szélesek. Kimagasló nedvesség és oldószerállóság jellemzi őket. Egyenes vonalak maszkolásához szokás használni.

A kisebb réseket is le kell fedni

Erre tökéletes megoldást jelent a falcragasztó szivacs, ami puha szélekkel rendelkezik, hogy a járművek üregeit is befedje. Ajtó, csomagtartó vagy motorháztető maszkírozásához elengedhetetlen. Megakadályozza, hogy por vagy festék kerüljön a jármű belsejébe. Körvonalakhoz, élekhez is rendszerint használják. Könnyen rögzíthető az öntapadós oldalának köszönhetően. Az eltávolítás után nem fog nyomot hagyni a felületen. Szintén többféle méretben lehet elérni, így minden helyzetre megtalálhatjuk az ideálisat.

Maszkolóanyagból sosem elég

Ez egy kiegészítő, amin nem szabad spórolni, így az egyes területeket, alkatrészeket, réseket megvédjük attól, hogy festék kerüljön rá. Ezért is érdemes nagy mennyiségben rendelni belőle, hogy mindig legyen tartalék, ne kelljen az utolsó egy-két méterrel “játszani”, hogy mindenhova jusson még egy kicsi. A hatékony maszkolás a minőségi festés alapfeltétele. Ezzel elkerülhetjük a kellemetlenségeket, nem lesznek olyan alkatrészek, felületek is festékesek, amelyeket alapból nem akartunk lefesteni.

Címkék: autofestekszeged.hu, reklám