Ez ugyanis egy híres gyártó még annál is híresebb terméktípusa, ami lényegében ismertté tette a műanyag nyelű ollókat. Mostanra már biztosan olvasóink is sejtik, hogy mely márkáról van szó.

Amit mindenki ismer: a klasszikus Fiskars ollók

Bizony, ezek az eszközök nem mások, mint a Fiskars Classic ollók, melyek manapság is épp olyan népszerűek, mint a megjelenésükkor. A finn gyártó 1967-ben rukkolt elő az első változattal.

Ezeket az ollókat nemcsak a feltűnő narancssárga markolat különböztette meg a többi hasonló eszköztől, hanem az is, hogy a nyelük műanyagból volt. Ez akkoriban kuriózumnak számított, ugyanis az átlagos ollók minden alkatrésze vasból készült, ezért igen nehezek voltak, emiatt a használatuk sem volt könnyű.

A Fiskars viszont forradalmasította a háztartási ollókat, hiszen az ő termékeik nemcsak sokkal kisebb súllyal rendelkeztek, de kényelmes volt a fogásuk, könnyen lehetett őket nyitni-csukni, és természetesen vágási teljesítmény szempontjából is kiemelkedőek voltak.

És hiába nem létezett ekkor még internet, az emberek büszkén újságolták ismerőseiknek, hogy milyen nagyszerű vágóeszközt vásároltak, így a különleges, narancssárga ollók egyre szélesebb körben váltak ismertté. 

Mi a helyzet napjainkban?

Habár a finn gyártó manapság már rengetegféle vágóeszközzel van jelen a piacon, nem feledkezett meg a gyökereiről, és még ma is forgalmazza az ikonikus termékcsaládot Classic néven, ami persze azóta jócskán kibővült.

Persze továbbra is megtalálható a kínálatban az általános olló, ami a nevéből adódóan a legtöbb feladatra alkalmas, de kaphatóak specifikusabb termékek is. Aki például hobbiszinten vagy hivatásként szabás-varrással foglalkozik az választhatja a szabó- vagy varró-, esetleg kézimunka ollót. A papírvágó ollók hasznosak a nagyobb gyermekeknek az iskolai feladatokhoz, de azon felnőtteknek is, akik az irodába vagy otthonra keresnek egy megbízható vágóeszközt.

A lelkes szakácsoknak vagy cukrászoknak rendelkezésére áll a konyhai olló, a kézműves alkotást kedvelőknek pedig a barkácsoláshoz alkalmas változat. Végezetül azok sem maradnak hoppon, akik fodrászkodáshoz vagy manikűrözéshez keresnek jó minőségű vágószerszámot, ugyanis a kínálatban megtalálható a haj- és a körömvágó olló is.

Ezenfelül léteznek olyan speciális termékek, mint a balkezeseknek szánt vagy az összecsukható modellek. 

Keressük az eredetit!

Mint, ahogy arra számítani lehetett, a konkurens cégek is felfigyeltek a Fiskars sikerére, így elkezdték másolni az ollókat, és a piacot elárasztották a küllemre hasonló, ám javarészt sokkal silányabb minőségű hamisítványok.

Nem árt tehát résen lenni, és figyelni például a csomagolásra, a márkajelzésre, de a legjobb, ha hivatalos viszonteladótól szerezzük be az eszközt, ahol biztosan az eredetit kapjuk. 

Címkék: eredeti, finnshop, Fiskars, olló, reklám, klasszikus, kés, webshop, online