null

A kutyus egészsége nagyon fontos, ezért lesz pár olyan feladat, amit kicsit másképp kell csinálnod, mint a nyári rekkenő hőségben. Cikkünkben olyan tanácsokat gyűjtöttünk össze, melyeket érdemes megfogadni, ha jön a rossz idő.

Az etetés megváltoztatása

Attól függően, hogy kinti vagy benti kutyád van, szükség lesz némi korrekcióra az etetés folyamán. Egy azonban biztos, a BioZoo.hu azt ajánlja, hogy a jutalomfalat kutyáknak mindig jól jön, így ezt semmiképpen ne vond meg tőle. A jutalomfalatokkal motiválhatod kedvencedet, megtaníthatsz neki néhány új parancsszót, de nyugodtan adhatod csak úgy kedvességből is. 

A kinti kutyáknak fel kell készülniük a télre, ezért érdemes kicsit több ételt adnod a számára, így a megnőtt zsírréteg jobban fogja szigetelni a testét. A benti kutyák esetében azonban éppen fordított a helyzet, hiszen ezekben az időkben a legtöbbször csökken a mozgásmennyiség, ezáltal azért, hogy ne hízzon el a kutyus a kanapén való szendergésben, szükség lehet az eledel mennyiségének csökkentésére.

Az immunrendszer erősítése

Ugyanúgy, ahogy az emberek esetében is, a hideg, nyirkos időjárás magával hozza a kórokozók megszaporodását, valamint a terjedésük is könnyebb lesz. Erősítsd a kutya immunrendszerét vitaminokkal, nekik készített immunerősítő szerekkel, gyógynövényekkel, táplálékkiegészítőkkel, így könnyen le tudja küzdeni a szervezetét támadó vírusokat, baktériumokat.

Kell-e ruha az ebre?

Tudjuk, hogy milyen cukin mutat a kutyán a kis kabátka, amelyet szinte mindenféle színben, anyagban, kialakításban meg lehet vásárolni, sőt, beöltöztethetjük a blökit Mikulásnak vagy rénszarvasnak is. Azonban figyelj arra, hogy valóban szüksége van-e erre a kiegészítőre, ugyanis nagyon sok kutya rendelkezik dupla szőrzettel vagy vastag aljszőrzettel, ezáltal egyáltalán nem fáznak a legnagyobb mínuszok idején sem. Azonban, ha azt látod, hogy a kutya a séták alkalmával remeg és láthatóan fázik, akkor haladéktalanul szerezz be számára melegítőpulcsit. 

Vigyázz a sózott utakkal!

A kutyák lábát rendkívüli módon marja az útszóró só, ezért séta után mindig tisztítsd le a tappancsait. Használhatsz tappancs krémet is, ez ápolja a bőrt és megelőzi a kiszáradást, berepedést. 

Óvd a kutyát a fagyállótól!

Az egyik legfontosabb tanács ez, ugyanis a fagyálló fogyasztása halált okoz! Ha a kutya furcsán viselkedik, remeg, idegen anyagot eszik fel, akkor azonnal vidd orvoshoz, így még van esélye a túlélésre!

Az őszi esti séták során nagyon hamar lemegy a nap és besötétedik, ezért gondoskodj arról, hogy az eb mindig látható maradjon, szuper világító nyakörveket, ruhákat lehet kapni, használd ezeket, így sosem fogod szem elől téveszteni. Nincs is jobb, mint a lehullott levelek között sétálgatni, élvezni az őszi színeket, ezért a közös programokat ilyenkor se hanyagold el!

Címkék: biozoo, kutya, reklám