Mit csinál egy zárbetétszerelő műhely?

A mai felgyorsult világban minden problémánkra azonnal szeretnénk megoldást találni. Így vagyunk ezzel akkor is, ha kulcsainkról vagy a zárainkról van szó. Szerencsére vannak olyan jól felszerelt, villámgyorsan dolgozó, zárbetétet szerelő műhelyek, mint a Zárdiszkont - Online zárszaküzlet, akik interneten keresztül és offline is elérhetőek.

De milyen szolgáltatások érhetőek el egy ilyen műhely esetén? Milyen feladatot látnak el benne? Ezeket:

- kulcsmásolás
- vészfunkció beépítés
- fogaskerék beépítés
- forgatógomb beépítés
- azonos zárlatra szerelés
- fő- és vezérlőkulcsos zárrendszer gyártása

Egy egyszerű cilinderbetét esetén is ennyire széles tud lenni azon szolgáltatások köre, melyet igénybe vehetünk. De fejtsük ki ezeket, hogy mindenki számára érthető legyen, melyik mit takar pontosan.

Kulcsmásolás

Ez az a tevékenység, amivel már valószínűleg szinte mindenki találkozott, így általánosságban elmondható, hogy ismerjük is. De azért azt nem sokan tudják, hogy a sarki kulcsmásoló bizonyos védett kulccsal rendelkező zárbetétek esetén nem tud segíteni.

Az ilyen műhelyekben jellemzően számítógép vezérelt kulcsmásoló géppel dolgoznak, ami gyári minőség előállítására képes.

Vészfunkció, fogaskerék és forgatógomb beépítés

A vásárlói igényeknek megfelelően végzik el ezeket a módosításokat a zárbetéteken. Egyszerűen nem sok értelme lenne számos különböző (vészfunkciós és anélküli, fogaskerekes és vészfunkciós, csak fogaskerekes stb.) típust raktáron tartani. Túl nagy és átláthatatlan lenne a készlet.

Ehelyett a gyártótól megkapják a zárat, mellé az alkatrészeket, valamint a tudásanyagot az egybeépítéshez. Így kisebb készletet kell tartaniuk, mégis mindig minden elérhető számunkra.

Azonos zárlatra szerelés

Erre akkor van szükség, ha valakinek az az igénye, hogy különböző méretű és változatú zárbetéteket szeretne azonos kulccsal működtetni. Ehhez szükség lesz egy kis műhelymunkára, de megoldható, kivitelezhető egy-egy ilyen vásárlói igény kielégítése.

Zárrendszer tervezése és gyártása

Miről is szól egy zárrendszer? Több zárbetét és/vagy lakat csoportot alkot, megadott jogosultsági szintekkel, mely kapcsán előre definiálva vannak, hogy melyik kulcs melyik ajtót nyitja és melyiket nem.

Ahhoz, hogy ez kivitelezhető legyen, előzetes tervezésre van szükség. Valamint persze precíz gyártásra is. De a megfelelő alkatrészekkel és egy speciális szoftverrel ezt a feladatot is el tudják végezni.

Több, mint egy kulcsmásoló!

Mint látható egy zárbetétszerelő műhely sokkal több, mint egy kulcsmásoló! Számos olyan igényt ki tudnak elégíteni, amely messze túlmutat azon a tevékenységen, amit feltételeznek egy ilyen hely esetén.

Így viszont most már tudjuk, hogy mikor fordulhatunk egy ilyen műhelyhez a kulcsmásoláson kívül is.

Címkék: zárbetét, reklám