null

Ilyen jellegű intézmények már régóta működnek Magyarországon, de a legtöbb a hagyományos oktatást alkamazza, vagyis a kognitív tanulásra épít. Ezzel szemben ma már olyan iskolát is találni, ahol az élményközpontú oktatást preferálják, vagyis a diákok kíváncsiságára építenek. Milyen előnyöket élvezhetnek azok a diákok, akik ilyen iskolába járnak?

Oktatás idegen nyelven

Minden szülő a legjobbat szeretné a gyermekének, eszerint választ iskolát számára. A legtöbben azt is tudják, mennyire fontos manapság legalább egy idegen nyelv ismerete, ezért olyan oktatási intézményt keresnek, ahol anyanyelvi szintű képzés van. Ismerd meg Brit-Magyar Iskolában a STEAM módszer és a kéttannyelvű oktatás előnyeit az információs délutánon!

Sokkal több lehetősége van napjainkban azoknak, akik egy idegen nyelvet anyanyelvi szinten beszélnek, illetve ma már elvárás is a munkavállalókkal szemben legalább egy nyelv ismerete. A kéttannyelvű oktatás során a diákok két nyelven sajátítják el a tudást.

Mit nyerhet ezzel a gyermek?

A kétnyelvűség előnyei:

- Magasabb szintű nyelvi tudás a nyelvi készségek fejlesztése révén.

- A két nyelven történő gondolkodás fejleszti a kognitív fejlődést, a kreativitást és a problémamegoldó képességet, valamint az új helyzetekhez, kihívásokhoz történő alkalmazkodást.

- Hozzájárul a kulturális érzékenység és tudatosság kialakításához, mivel a diákok nem csupán a nyelvet sajátítják el, hanem megismerkednek az idegen kultúrával is.

- Segít az interkulturális kommunikációban.

- Növeli a versenyképességet a munkaerőpiacon, hiszen a globalizáció korában azok a személyek, akik több nyelven beszélnek, előnyben lehetnek.

- Előnyt jelent a nemzetközi üzleti kapcsolatokban és a globális vállalati környezetben is.

- Fejlesztheti a logikai és az analitikai készségeket is.

- Javítja a koncentrációs képességet.

A hallás utáni értés jelenti a hazai nyelvtanulás leggyengébb pontját, ez azonban a kétnyelvű oktatásban ismeretlen, mivel ott a diákok nap mint nap mindenféle helyzetben használják az idegen nyelvet.

Megéri kéttannyelvű iskolába íratni a gyereket?

A választ sok tényező figyelembe vételével hozhatja meg a szülő. Ismernie kell a gyermeke képességeit, teherbírását, illetve át kell gondolni azt is, lesz-e a családban, aki segíteni tudja a tanulást. A rengeteg előny mellett hátránya, hogy nagyon leterheli a gyereket, ezért érdemes lehet a kiszemelt iskola nyílt napján részt venni, kicsit közelebbről is látni, hogyan zajlik egy oktatási nap. 

Az előnyeit mérlegelve azonban érdemes lehet ilyen iskolát választani, hiszen gyermekük jövőjét, sikereit alapozhatják meg azzal, hogy egy idegen nyelv anyanyelvi szintű elsajátítását teszik számára lehetővé.

Címkék: nyelvtanulás, reklám