Tegyük könnyebbé az életünket!

Manapság azonban már mód van arra, hogy a technológia vívmányait kihasználva átláthatóbbá tegyük a raktáron lévő termékeket. A D4S vállalatirányítási szoftver segítségével mindez pofonegyszerűen megoldható. A legújabb frissítésnek hála a raktáron belül polcrendszer kialakítására is lehetőség nyílik, ahol a termékeket virtuálisan el lehet helyezni. Így a fizikai térben történő megkeresésük alkalmával sok időt meg lehet takarítani.

Ehhez először létre kell hozni egy olyan raktárat, amiben engedélyezésre kerül a helymeghatározás. Ezt egy egyszerű kétállású kapcsoló átállításával lehet megtenni az új raktár létrehozásának alkalmával. Ekkor keletkezik egy új fül, a helymeghatározás, ahol a raktár polcrendszere lesz rögzíthető.

Ami a helymeghatározás fülön található

A helymeghatározás fülön belül el lehet végezni a sorok, a hozzájuk tartozó polcok és rekeszek rögzítését. Fontos, hogy először minden esetben a megfelelő sor kiválasztásának kell megtörténnie, majd ehhez kapcsolódóan kell megadni a polcokat. Minden egyes polchoz külön lehet rögzíteni az adott polchoz tartozó rekeszeket. Mindez tehát azt jelenti, hogy akár három mélységig fel lehet vinni a rendszerbe egy termék pontos helyét.

A jó hír az, hogy tömeges beírásra is van mód. A “betöltés Excelből” gombra klikkelve le lehet tölteni a sablont, majd a kívánt adatok beírása után vissza lehet tölteni őket a felületre.

Van még egy teendő, ami nem elhanyagolható

Amennyiben minden polcrendszeres raktár rögzítésre került, ezt követően célszerű a termékek alapértelmezett helyét is meghatározni. A termékadatlapon kell létrehozni egy új fület ennek érdekében, a helymeghatározást. Ezen a fülön állítható be az összes raktár, ahol az adott termék fellelhető, és megadható a pontos helye.

Erre tömegesen is van opció, az importálási lehetőségek ugyanis a raktári pozícióval is kiegészítésre kerültek. Ez megtalálható a termékimportálások között.

Végül ha egy raktári bizonylat kiállítására kerül sor, akkor feltüntethető a kiválasztott termék helye, ha pozíciós raktárat választottunk ki. Igaz ez akkor is, ha akár egy szállítólevélről, bevételezésről, raktári mozgásról, gyártásbizonylatról vagy leltárról van szó.

Amennyiben a termék alapértelmezett helye kitöltésre kerül annak adatlapján, majd a bizonylaton kiválasztásra kerül a termék és a hozzá kapcsolódó raktár, akkor a vállalatirányítási rendszer automatikusan betölti annak pontos helyét. Újdonságnak számít még, hogy immáron a tételsorban egy termék raktárban lévő készlete is látható.

További változások

A készletek átláthatóbbá válnak, mivel ettől fogva külön látható a normál raktárkészlet-információk és a pozíciós raktárkészlet. A telephelyekhez most már automatikus raktár is beállítható, így egy bizonylat kiállításának alkalmával a termékekhez magától betöltődik ez a raktár.

Címkék: D4S, helymeghatározás, vállalatirányítás, polcrendszer, készlet, logisztika, szoftver, raktár, szolgáltatás, vállalkozás, cég, reklám