null

A Filharmónia Magyarország meglehetősen nehéz, de annál nemesebb feladatot vállal azzal, hogy igyekszik megismertetni, sőt, megszerettetni a fiatalokkal a klasszikus zenét. De láss csodát, nem lehetetlen a küldetés. A Mesélő muzsika nevet viselő koncertsorozat például már több évtizedes múltra tekint vissza. Az interaktív, játékos koncertsorozat célközönsége az óvodás és kisiskolás korosztály, de a szülők számára is garantált a kikapcsolódás. A 2023-2024-es idényben egy háromkoncertes bérlettel érkezik Kaposvárra a Mesélő Muzsika. Lesz Pénzügyőr Zenekar, Miskolci Szimfonikus Zenekar, Anima Musicae Kamarazenekar és persze sok-sok móka a Szivárvány Kultúrpalotában.

A Mesélő Muzsika sikerének titka a közvetlenség, a játékosság és az interaktivitás. Az előadás közben a gyerek gyerekként viselkedhet, nem kell órákon át mozdulatlanul, pisszenés nélkül ülnie, majd végül illedelmesen megtapsolnia a zenekart. Sokkal inkább egy csodálatos utazást tehet a zene világába a képzelet kapuinak kitárásával. Itt szabad bekiabálni, nagyokat nevetni, tapsolni és részt venni a játékokban, melyre Lakner Tamás moderátor invitálja a hallgatóságot. Talán látható már, hogy a koncertteremben a játék tanulás is egyben.

A Mesélő Muzsika közönsége számtalan új információval gazdagodva térhet haza, érdekességeket tudhat meg a zeneszerzőkről, a művekről, hangszerekről. Emellett pedig a legkisebb korosztály bepillantást nyer egy varázslatos világba, a klasszikus zenéébe. 
A 2023/2024-es évadban új helyszínen várja a zenerajongó családokat a Filharmónia: ezúttal a Szivárvány Kultúrpalotában lehetnek részesei három fantasztikus koncertnek mindazok, akik szeretnék hallani, ahogy mesél a muzsika. Decemberben a Pénzügyőr Zenekar, februárban a Miskolci Szimfonikus Zenekar, májusban pedig az Anima Musicae Kamarazenekar gondoskodik a családi kikapcsolódásról.

További információ: https://www.filharmonia.hu/csaladi-programok/meselo-muzsika-kaposvar

Címkék: mesél a muzsika, filharmónia, reklám, kaposvár