Természetesen egy adott szobának a funkcióját tökéletesen kiszolgáló berendezési elemekre van szüksége, bár manapság sok esetben van, hogy egy területet több célra is használhatunk.

Ennek tipikus példája lehet az étkező, amit nem tudunk minden esetben külön helyiségbe tenni. Éppen ezért az étkezőasztal kiválasztása ide nagyon jelentős feladat.

Az étkezőasztal az egyik legfontosabb berendezési elem

Legyen szó kis vagy nagy családról, magányosan élő fiatalról vagy felnőttről, esetleg a közös életet éppen elkezdő párról, ha az étkezőbe keres bárki berendezést, akkor mindenképpen érdemes a butorpiac.hu étkezőasztalok oldalán kezdeni a kutakodást.

Itt rengetegfajta terméket találhatnak az érdeklődők a kinyithatótól kezdve a fa- és fix asztalokon át az üvegből gyártott, illetve bárasztalokig. Csak azt kell minden esetben jól átgondolni, hogy pontosan hány személy számára szükséges a termék, illetve hogy az az elképzelt stílusba mennyire illeszkedik bele.

Ha külön helyiségben van az étkező akkor talán egyszerűbb ezekre a válasz, míg a nappalival közös étkezősarok esetén többféle irányban is el lehet indulni. Attól függ, hogy szerényen a háttérbe simuló legyen ez a tér vagy inkább markánsan elkülönülő. Érdemes lehet erről még a termékmustra előtt döntést hozni.

Sokféle szempont

Természetesen egy étkezőasztal kiválasztásakor az adott modell formája sem mellékes szempont. Egy kör alakú étkezőasztal remek választás lehet igen sokféle térbe. Remekül nézhet ki egy külön étkezőhelyiségben, ha például a tér centrumába van helyezve. Ebben az esetben az összes ülőhely egyenlő távolságban lehet az asztaltól, ezzel pedig igen barátságos és meghitt légkört teremthető.

Ugyanez igaz, ha az étkezőasztalt egy nyitott terű nappaliba szánjuk, ahol egy légtérben lesz az étkező és a nappali. Ekkor a tér jól átjárható marad és a körasztal esetleg így sokkal organikusabban illeszkedhet a nappali hangulatához. Ugyanez igaz, ha az étkezőasztal a konyhában áll majd, feldobhatja a szögletes elemek uralta teret.

Persze a négyzetes formák is kiválóak, főképp ha még növelhető a méretük. A butorpiac.hu sok kinyitható modellt kínál vásárlóinak.

Legyen izgalmas!

Az üveg étkezőasztalok alkalmazása mellett szól, hogy nagyon elegánsak, s áttetszőségükkel izgalmat vihetnek az adott térbe. Sokan riogatnak, hogy nehéz tisztán tartani ezeket a típusokat, de ma már remek szerek állnak a rendelkezésre ehhez.

Persze az étkezőszékek kiválasztására is érdemes nagy gondot fordítani minden esetben, és alaposan átgondolni, hogy az otthon e fontos területére, milyen stílusú, formájú és anyagú berendezéseket választunk. Ez a hely ugyanis rengeteg emlékezetes pillanat helyszíne lesz majd sok-sok esztendőn át, megérdemli hát a kiemelt figyelmet.

Címkék: bútorpiac, reklám