A városi ember számára az éjszaka nem jelent már sötétséget, hiszen a közterületeket kivilágítjuk a biztonságunk érdekében is, de az otthonokban is elképzelhetetlen a nappali világosság megszűnte után a sötétség. Az energiafogyasztás jelentős részét teszi ki a világítás. Otthonainkban a különböző világítótestek segítségével teremtünk fényt az éjszakában, illetve befolyásoljuk a hangulatunkat.

Fényre szükség van

Bár a mesterséges fények felborítják a cirkadián ritmust, fényre sötétedés után is szükségünk van a modern élethez, tevékenységeink végzéséhez. A Dublino Home állólámpák széles választékát kínálja munkához, tanuláshoz, szórakozáshoz, étkezéshez.

A városokban teljesen természetesnek vesszük a világítást, amelyekre nemcsak a tevékenységeink okán van szükségünk, hanem a biztonságunk miatt is. De ma már a családi házakat és környezetünket is világítással látjuk el, már csak a hangulat miatt is. 

Az otthonok belső világítása sem csupán az igényekhez szükséges mértékben történik, hanem itt is szívesen játszunk a fényekkel a változatos mesterséges fényforrások segítségével. 

Milyen a jó beltéri világítás?

Napjainkban a korszerű LED fényforrások szolgáltatják egyre több otthonban és egyre több helyiségben a nappali világosságot sötétedés után, ugyanis nem csupán energiatakarékosak, hanem egészséges fénykibocsátást tesznek lehetővé, és nagyszerűen variálhatók, díszítő hatással is vannak. 

Az egyes helyiségekben más-más igényeknek kell megfeleltetni a világítótesteket, ennek megfelelően különböző fényerejű és minőségű, központi és helyi világítások közül válogathatunk a terek vizuális komfortjának biztosítására. Különböző fényerőt és megvilágítást kívánnak az egyes tevékenységek. Az általános megvilágítás mellett a különféle irányított világításokat, illetve hangulatvilágítást alkalmazunk, amit a tervezésnél jól át kell gondolni, és a fényigények alapján kell megválasztani a világítótesteket. A mesterséges fény szabályozhatósága olyan luxus, amit a pénztárcánk miatt is érdemes kihasználni.

Beltéri lámpák típusai

Mind központi, mind helyi világításra számtalan lehetőség kínálkozik, így igényeink, ízlésünk, az enteriőr stílusa szerint válogathatunk. Az adott tevékenységhez érdemes megtervezni a szükséges fényerősséget, kiválasztani a lámpák típusát. A világításnak a design szempontjából is nagy a jelentősége.

Helyiségenként is többféle világításra lesz szükség, nemcsak az otthon egésze szempontjából. A hagyományos függőlámpák mellett különböző anyagú és stílusú mennyezeti, asztali és állólámpák segítségével rendezhetjük be, díszíthetjük otthonainkat. 

A fények játékra adnak lehetőséget, azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy sokszor a több kevesebb.

Címkék: dublino home, reklám