null

Az otthonos hangulat megteremtéséhez nemcsak a beltéren kell kiegészítőket elhelyezni, hanem odakint is. Mindenképpen érdemes különlegességekkel gazdagítani az erkélyt, a balkont, a kültéri nappalit, amibe nyugodtan belevihetjük a személyiségünket is. 

Legyen szó kis madáritatókról, esetleg egy kisebb szoborról, ezek mind hasznosak és funkcionálisak. Ebben a cikkben olyan dekorációs elemeket mutatunk meg, amelyek minden otthonban helytállnak.

A legkedveltebb kerti dekorációk

A Kulteributorok.hu kerti dekorációi között számos olyan apróságot találhatunk, amelyek nemcsak szépen festenek, hanem praktikusak is. Ha például egy matáritatót választunk, akkor az már önmagában is otthonos hangulatot csempészhet a terasz köré. 

Emellett vízzel látjuk el a kis tollasokat, nem beszélve arról, hogy nincs is jobb érzés, mint őket figyelni a reggeli kávé elfogyasztása mellett. Velük kapcsolatban szóba jöhetnek még a szökőkutak és a madárfürdők, amelyek szintén hatalmas élményt jelentenek a madarak számára. Az biztos, hogy bőven lesznek visszatérő vendégeink reggelente. 

Másik népszerű megoldás a kerti szobor, hiszen a különféle figurákból vannak hatalmas, drámai darabok, de akadnak olyanok is, amik nem keltenek nagy feltűnést, mégis jól mutatnak a szabadban. Ezek a dekorációk sokféle anyagból készülnek, így akadnak kőből, fémből, valamint kerámiából gyártott modellek egyaránt. Bármelyik darabbal eleganciát és kifinomultságot csempészhetünk az otthonunk köré. 

Ügyeljünk a részletekre!

Amikor a terasz, a kert, az erkély vagy éppen a balkon berendezésén gondolkodunk, akkor ne csak a nagy dolgokra figyeljünk! Senki sem gondolná, hogy mekkora szükség van tüzifatárolóra, főleg ha gyakran történik sütögetés odakint. Jól jön még egy bortartó, egy hamutál, esetleg egy apró mécsestartó, ami szintén alapvető eleme az asztali dekorációnak. Ezeknek köszönhetően már nem kell amiatt aggódni, hogy mindenünk megvan-e egy otthonos teraszhoz. 

A kerti mécsesek és gyertyatartók amellett, hogy funkcionális kiegészítőként szolgálnak, gyönyörűek, hívogatók és melegséget sugároznak. Egy fa kanócos mécses mellett pedig tényleg úgy érezhetjük magunkat, mintha a tűz ropogását hallgatnánk a teraszon. Az üveg gyertyatartók igen népszerű választások, főleg ha kültéri dekorról van szó. Jól bírják az időjárási viszontagságokat, tartósak, nem utolsó sorban ellenállnak a karcolásoknak és nem is törnek el egykönnyen. 

Miben érdemes még gondolkodni?

Végezetül pedig lehetőleg minél több színt vigyünk a kerti dekorációban. Ültessünk színes virágokat, növényeket, válasszunk élénk párnákat a kerti kanapéra és a hintaágyba. Szóba jöhetnek még a mintás kinti szőnyegek, valamint a plédek is. Ha azonban kicsi a kert, akkor ügyeljünk arra, hogy ne zsúfoljuk tele bútorokkal és növényekkel, hiszen így pont az ellenkező hatást érjük el, mint amit szerettünk volna!

Címkék: kültéri bútor, reklám