null

A TOG érték egy mértékegység, amely a textilek hőszigetelő képességét mutatja, és azt jelzi, hogy mennyire melegítik a baba testét az adott környezeti hőmérsékleten. Minél magasabb az értéke, annál vastagabb és melegebb a hálózsák.

Különböző vastagság évszakonként

A Peekabooshop.hu hálózsákjainak a TOG skálája 0,5-től 2,5-ig terjed.

- 0,5 TOG: A legvékonyabb hálózsák, mely ideális a nyári hónapokban, meleg éjszakákhoz vagy fűtött helyiségekben való használatra. A 0,5 TOG hálózsák izzadós babák számára tökéletes, mert megakadályozza a túlmelegedést a legmelegebb éjszakákon is.

- 1,0 TOG: Ez az átlagos vastagságú hálózsák, és sok szülő választja ezt az opciót, mivel több évszakban is használható. Kényelmes lehet a tavaszi és őszi hónapokban, amikor a hőmérséklet enyhébb, de még hűvösebbek az éjszakák.

- 2,5 TOG: Vastagabb hálózsák, amelyet általában az őszi, téli hónapokra és hűvösebb éjszakákra ajánlanak. Ez a TOG érték megfelelő lehet, amikor a baba számára melegebb alvási környezetet szeretnénk biztosítani.

Mikor milyet válasszunk?

A megfelelő TOG értékű hálózsák kiválasztásánál fontos figyelembe venni az aktuális évszakot és a baba szobájának hőmérsékletét is. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a baba aláöltöztetése is befolyásolja a hálózsák vastagságát. A megfelelő aláöltözet fontos ahhoz, hogy a kicsinek ne legyen túl melege és ne is fázzon.

Hogyan öltöztessük a babát a különböző vastagságú hálózsákokhoz?

A nyári időszakban a legalacsonyabb TOG jelzésű hálózsákot válasszuk, mely alá elegendő egy könnyű pamut body. De forró éjszakákon, amikor nem hűl le a hőmérséklet még éjszaka sem, elég csupán a pelenka is.

Az 1,0 TOG vastagságú hálózsák igazán sokoldalú és több évszakban is használható. Melegebb időben válasszunk könnyű pamut, alacsonyabb hőmérséklet esetén pedig vastagabb pamut hálóruhát. Szükség esetén kiegészíthetjük egy vékony takaróval is, ha az éjszakai hőmérséklet hűvösebb.

A téli hónapokban a magasabb TOG számú hálózsák az ideális választás. A baba pizsamáját is érdemes némileg vastagabbra cserélni, például egy vastag pamut body és egy melegebb rugdalózó lehet a megfelelő. Ha a szoba hőmérséklete magasabb, akkor egy vékony aláöltözet is megfelelő. Azonban ügyeljünk arra, hogy ne állítsuk túl magasra az éjszakai hőfokot, mert az kényelmetlenséget és alvászavart okozhat.

Ne feledjük, hogy minden baba egyedi, és eltérő módon reagál a környezeti hőmérsékletre. Figyeljük meg a babánk viselkedését, és ha szükséges, módosítsuk az alváshoz használt ruházatot vagy a hálózsák vastagságát. Ha a baba kifejezetten fázós vagy izzadós, akkor válasszunk ruházatot ennek megfelelően.

Az újszülöttek kényelme és biztonsága az elsődleges szempont, ezért érdemes figyelni az alvási körülményekre, hogy nyugodtan és biztonságosan pihenhessenek.

Címkék: peekabooshop.hu, reklám