null

A fagyasztóláda azon gépek közé tartozik, amikhez lehet, hogy nem nyúlunk hozzá minden egyes nap, azonban nagy segítséget jelenthetnek az élelmiszerek tárolása kapcsán. Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogy mire érdemes figyelni egy új berendezés beszerzése esetén. 

A méret és a kapacitás fontossága

Az onlineMárkaboltok fagyasztóládái esetében legalább annyira fontos a méret és a kapacitás, mintha egy hűtőről lenne szó. Először mindenképpen mérlegeljünk a rendelkezésre álló helyet, valamint a saját igényeinket! Határozzuk meg azt, hogy mennyi helyünk van egy új készülék számára, és gondoljuk át, hogy milyen élelmiszereket és milyen mennyiségben tervezünk abban tárolni. 

A fagyasztóládák ugyanis különböző méretűek és kapacitásúak, éppen ezért nem mindegy, hogy mekkorát szerzünk be. Egy túl kicsi nem lesz elegendő egy nagyobb család számára, viszont ez fordítva is igaz.

Amikor kapacitásról van szó, akkor nézzük meg azt is, hogy a készülék egy nap alatt mennyi élelmiszert képes egyszerre megfelelően lefagyasztani! Egy 204 literes Whirlpool fagyasztóláda a méreteit tekintve nem túl nagy, így aránylag kis helyet foglal, cserébe nagy élelmiszerek tárolására alkalmas. 

Nagy előnye, hogy 24 óra alatt 15 kg fagyasztási kapacitással rendelkezik, ami igazán minőségivé teszi az eszközt. Egy nagyobb, 390 literes kapacitású berendezés pedig 17 kg-ra képes ugyanennyi idő alatt.

Energiafogyasztás

A fagyasztóláda sok esetben nagy mennyiségű energiát igényel, így a fenntartása hosszabb távon nem egy olcsó mulatság. Éppen ezért érdemes ebből is az energiatakarékos modellt választani, amely általánosságban nem túl sok áramot vesz fel. Az címkéken jól láthatjuk, hogy melyik eszköz mire képes, így könnyen megtalálhatjuk az igényeink számára megfelelő darabot. 

Egy kisebb és magasabb energiaosztályba tartozó gép sosem fog akkora áramszámlát eredményezni, mint egy hatalmas és rosszabb kategóriába sorolt berendezés. A Whirlpool egyes fagysztóládái évente 252 kwh-t fogyasztanak, míg egy nagyobb háztartási gép akár 327 kwh áramot is felvehet. Utánaszámolva láthatjuk, hogy ez havonta nagyjából 1000 forintos különbséget jelent az áramdíj kapcsán. 

Zajszint és kényelmi funkciók

Amennyiben a fagyasztóláda a konyhába kerül, akkor érdemes figyelni a zajszintre. Ha a garázsban vagy egyéb helyiségben kap helyet, ahol nem gyakran tartózkodunk, akkor ez nem egy annyira fontos szempont. Ami pedig a kényelmet illeti, nem árt, ha a láda rendelkezik kényelmi funkciókkal, amelyek nagyban megkönnyítik a mindennapi életünket. Ilyen lehet az állítható polc, esetleg a könnyű tisztíthatóság, valamint az érintésvezérléses panel. 

Címkék: onlinemárkaboltok, reklám