A pollen, a háziporatka, a háziállatok szőre, tolla az erre érzékeny emberek szervezetében immunreakciót indít el, amit mi orrfolyás, nyálkahártya-duzzanat, köhögés és szemvörösödés formájában tapasztalunk meg.

Pollenallergia tüneteinek csökkentése légtisztító készülékkel

A pollenallergia okozója a növények virágainak porzójából felszabaduló virágpor, amitől az arra érzékeny emberek nyálkahártyája irritálódik. Ez orrfolyást, orrdugulást, tüsszögést, viszkető, vörös szemeket okoz.

A BonAir.hu légtisztító készülékeivel azonban hatékonyan csökkenthetjük a levegőben lévő pollen mennyiségét, ezáltal legalább az otthonunkban, illetve a munkahelyünkön kevésbé vagyunk kitéve az irritációnak.

A torok nyálkahártyájával érintkezve a légutakban is jelentkezhet az irritáció, ami köhögéshez, torokfájáshoz vezethet. Súlyosabb esetben asztmatikus tüneteket, folyamatos köhögést, nehézlégzést is okozhat. A pollenekkel való érintkezés a bőrön viszketést, kiütéseket, bőrpírt is kiválthat.

Az allergia nemcsak nappal terheli a szervezetünket, hanem zavarja az éjszakai nyugodt pihenést is. A pihentető alvás érdekében célszerű a hálószobában üzemeltetni a csendes üzemmódú Boneco P (airpurifier) HEPA szűrős légtisztítóit vagy száraz levegő esetén párásítóval komnbinált  hibrid légtisztító-párásító készüléket.

Hibrid megoldás: párásítás és légtisztítás

A svájci BONECO gyár már több évtizede Európa kiemelkedő párásító és légtiszító gyártója. A választékában megtalálhatók az un. Hibrid készülékek, melyek egyidőben képesek párásítani is és a levegőt is tisztítani, azonban a két művelet külön is választható. Ha légtisztításra használ egy hibrid készüléket, akkor azt célszerű egész évben, folyamatosan használni.

Miért hatékony a Boneco H300 hibrid légtisztító-párásító készülék?

A Boneco H300 esetében a levegő szűrését a pollenfilter biztosítja. Ez egy un. Comfort szűrőre is cserélhető, mely az allergének kiszűrésében hatékonyabb.
Az okostelefonról vezérelhető készüléken a légtisztító és a párásító funkció együtt és külön-külön is működtethető.

A készüléket SLEEP üzemmódra állítva a hálószobába helyezhetjük, hiszen ultracsendes működése nem fogja zavarni az alvást. A BABY üzemmódra állítva pedig tökéletesen használható a baba szobájában is, hiszen a tiszta levegő és az ideális páratartalom a kisbabák és kisgyermekek számára létfontosságú.

A készülék folyamatosan méri a levegőben lévő szennyeződések mennyiségét, és a beállításnak megfelelően, ha szükséges, nagyobb teljesítményfokozatra kapcsol. Higiénikus működéséről az ISS ezüst ionizációs rendszer gondoskodik, ami elpusztítja a vízben található baktériumokat.

Mit tehetünk még a tünetek enyhítéséért?

A levegő - légtisztítóval történő - tisztán tartása mellett fontos a rendszeres takarítás, hiszen a bútorokon is megtelepszik a por és a pollen, ami aztán újból a levegőbe kerül. A bútorok szövet része és a szőnyeg a poratka észrevétlen melegágya, amit szintén takarítani szükséges.

Az ágyneműt legalább 60 °C-on érdemes mosni, hogy poratkamentes legyen. A szellőztetést célszerű reggelente elvégezni, amikor a kültéri levegőnek még alacsonyabb a pollentartalma. Ha klímaberendezést üzemeltetünk, a szűrők rendszeres cseréjére, a készülék tisztítására is oda kell figyelnünk.

Az allergia ellen tehát hatékony lépéseket tehetünk, nem kell a kellemetlen tüneteket elviselni, ha az otthonunkban légtisztító készüléket üzemeltetünk, és betartjuk a higiéniai szabályokat.

Címkék: bonair, reklám