Ha ön is érzett már így, ebben az esetben hozunk néhány hasznos tippet, amelyek segítségével magabiztosan, felkészülten jelenhet meg az első találkozáson, mintha egy baráti beszélgetésre indulna.

Elhanyagolt szájüreg vagy épp kényszeres fogápolás? 

Életünk során számos változáson megyünk keresztül. Egy nehéz, fájdalmas esemény például kiválthatja, hogy valaki önmaga irányában hanyaggá válik, de nem ritka az sem, hogy egyesek felszámolják rossz szokásaikat, és elkezdenek komolyabban odafigyelni önmagukra.

“De vajon mit szól ehhez a fogorvosom?” Amennyiben hasonló kérdések gyötrik, tekintsen úgy a fogászati vizsgálatra, mintha egy kötetlen beszélgetésre lenne hivatalos, kérjen időpontot állapotfelmérésre a Budapest Dental XIII. kerületi fogászati rendelőbe! Ilyenkor felteheti kérdéseit, megtudhat még többet az állapotáról, illetve ha szükséges, a kezelési lehetőségekről is.

Ahogyan életmódunkban, úgy szájápolási szokásainkban sem vagyunk egyformák, egyesek mindent megtesznek, hogy kifogástalan mosolyukat hosszú évtizedeken át megőrizzék, míg mások belekerülnek egy ördögi körbe, és gyakran a félelem visszatartja őket a pozitív lépések megtételében.

Akárhogy is, fogaink állapota döntően rajtunk múlik, a szakember a már kialakult problémát orvosolja, azonban a megelőzésnek és a rendszeres szűrésnek jelentős a szerepe. Célszerű beiktatni a féléves kontrollt, így biztosan naprakészek lehetünk fogaink és szájüregünk állapotát illetően.

Gyakori kérdések a szájápolás kapcsán

A legtöbbünkben felmerül a kérdés, hogy vajon mi jelentheti a tökéletes választást, ha fogkeféről és fogkrémről döntünk. A bőséges választéknak köszönhetően igényeinkhez mérten válogathatunk, akár fehérítő, akár ínyvédő komponensű pasztát keresünk. Amire azonban feltétlenül ügyelni kell, hogy a fogkrém ne tartalmazzon nagyobb mennyiségű dörzsanyagot, viszont legyen jelen alkotói között valamilyen fluorid komponens. 

Ami pedig a fogkefét illeti, egy közepes, vagyis médium, esetleg puha sörtéjű fogkefe ideális választás. Nem feltétlenül a márka az elsődleges szempont, fontosabb, hogy kisebb fejű változat mellett tegyük le voksunkat, illetve a lekerekített formát részesítsük előnyben, amely nem sérti fel az ínyt. Negyedévente mindenképpen cseréljük le! 

A halogatás nem jó tanácsadó!

Akár ínyproblémát tapasztalunk, akár egy szuvasodó fog nehezíti a mindennapokat, nem érdemes várni. Minél később kezdődik meg a helyreállítás, annál költségesebb és nehezebb orvosolni a problémát.

A legfontosabb tanácsunk, hogy ne feledkezzen meg az időszakos fogászati ellenőrzésről, amellyel az apró rendellenességek is idejében felderíthetők.

Címkék: budapestdental, rendelő, fogorvos, reklám