A macskaalmok csoportosítása, bőséges kínálata

A Grandopet.hu macskaalom választékában különféle típusok közül válogathatunk, melyek kategorizálhatók csomósodási képesség alapján. A csomósodó változatok kisebb göbökké állnak össze nedvesség hatására. Ilyen például a bentonit. 

Ellenben a nem csomósodó típusok magukba szívják a nedvességet, méghozzá csomók képződése nélkül. Ezekre hivatkozhatunk egyszerűen nedvszívó almokként is. Ebbe a csoportba tartozik például a szilika gél, a szepiolit, a fapellet és a cellulóz. A választás során lényeges szempont, hogy milyen mértékben képes megtartani a nedvességet, valamint semlegesíteni a kellemetlen szagokat. 

A nedvszívó változatok legfőbb előnye, hogy akár 7 napig is képesek magukban tartani a szagokat és a nedvességet. Ritkább alomtakarítás mellett is higiénikus környezet biztosítható. A csomósodó típusok előnye viszont, hogy bár naponta el kell távolítani az összeállt csomókat, elegendő csak az adott a területekre visszapótolni, így hosszabb ideig elégnek bizonyulhatnak, akár 30 napig is. 

Milyen szempontok alapján döntsünk? 

Talán a legfontosabb tulajdonság, melyet érdemes figyelembe venni, a szagsemlegesítő és a nedvszívó képesség. Továbbá az, hogy a termék milyen portartalommal rendelkezik. Célszerű tisztább, pormentesebb almot választani, ezáltal a cica bundájába sem ragad bele. 

Az ideális macskaalom mentes a szintetikus komponensektől, vagyis kizárólag olyan összetevőket tartalmaz, amelyek nem jelentenek veszélyt a cica számára. Minél természetesebb alkotóelemekből készül, annál biztonságosabb a környezetre és a kedvencre nézve.

Természetesen gondolnunk kell a kiszerelésre is, valamint a csomagolásra. A nagyobb méretű almok költséghatékonyabb megoldást jelentenek. Előnyösebb egy könnyen zárható csomagolású, amennyiben hosszabb időtartamra szeretnénk bespájzolni belőle. Gyakran hordozott termék esetében viszont az ellenállóbb borítással rendelkező jelenti az ideális választást. 

Nyugalmas helyszín, optimális macska WC

Akár zárt macska WC mellett döntünk, akár a nyitott, peremes változat mellett, mindenképpen nyugalmas területen helyezzük el, ahol biztonságosan, elvonultan tudja végezni a dolgát. Az ehhez megfelelő körülmények megteremtése a gazdi feladata. Célszerű olyan alomtálcát vagy boxot választani, amelyik komfortosabb az állatka számára. Figyeljünk oda a jelzéseire, legyünk türelmesek a hozzászoktatásnál! 

Saját szempontjaink helyett elsősorban állatunk igényeihez mérten válasszunk!

Címkék: alom, grandopet, macska, kisállat, cica, webshop, reklám, online