Az edzések során a test minden részét át kell mozgatni, küzdősportok esetében pedig a megfelelő padló és a ring is elengedhetetlen. Aki olyan terembe jár, ahol erre nem fordítanak kellően gondot, hátrányt szenvedhet azokkal szemben, akik egy modern és különféle edzéseszközökkel ellátott teremben edzenek.

Sportolóként olyan termet keress, ahol biztosítva van a fejlődésed, szakosztályként pedig fordíts figyelmet arra, hogy versenyzőid minden kellő eszközt megkaphassanak ahhoz, hogy az élmezőnybe tartozhassanak.

A küzdősport terem nélkülözhetetlen felszerelései

Egy átlagos edzőteremben az edzőgépek kerülnek a középpontba, azonban ha küzdősport teremről van szó, akkor a SamanSport.hu teremfelszerelései között található ringek, MMA ketrecek, boxzsákok, tatamik és egyéb speciális eszközök beszerzése is alapvető követelmény.

A boxolók, távol-keleti küzdősportot űzők és egyéb harcművészek edzésprogramjába az ütések, rúgások gyakorlása, valamint a közelharc is beletartozik, ezeket azonban lehetetlen a fenti eszközök hiányában kivitelezni.

Boxzsákok és tartozékai

A terembe mindenképpen szerezz be boxzsákokat, ezeket pedig kizárólag a hozzájuk tartozó fali vagy plafonra szerelhető konzollal rögzítsd. Figyelj arra, hogy elegendő hely legyen körülötte, így nem fogják zavarni egymást edzés közben a sportolók. A boxzsáktartó rugó csillapítja a zsákot érő erőt és a vibrálást.

A reflexlabda is kiváló edzőeszköz, ehhez is szerezz speciális rögzítőkonzolt. Ez az alkatrész 3D mozgást tesz lehetővé, így a labda minden irányba tud mozogni.

Edzőgépek, centerek

A multifunkcionális edzőgépek segítséget nyújtanak az ütések és rúgások pontosságának erejének gyakorlásában. Az állványokra szerelt zsákok, reflexlabdák, célpontok, törőlapok alkalmasak arra, hogy segítsék a sportoló fejlődését.

A BOX ringek

A harc helyszíne a ring, melyből nagyon sokféle típus kapható. Vannak kifejezetten edzőringek, melyek kisebb méretűek, illetve helytakarékos változatot is találatunk, mely sarokba tehető, így három oldala a falra rögzített.

MMA ketrecek

Az MMA ketrecek készülhetnek fém- vagy szövethálóból, kerek és szögletes változatban. Az UFC szabályai szerint a mérkőzéseket elkerített területen kell tartani, ez a “ketrec”.

A tatami

Az egyik legfontosabb teremfelszerelés, hiszen ez védi meg a sportolót az esések során. A tatami olyan padlóborítás, amely kemény habszivacsból készült és könnyen összeilleszthetők a lapok, így egy nagy felületű, tartós borítást kaphatunk. MMA ketrec aljára is tehetjük.

A küzdősport nagyon összetett tevékenység, hiszen szükség van állóképesség fejlesztésre, erőnléti edzésekre, taktikai tudásra és harcban való jártasságra, ezenkívül fejben is topon kell lenni. Mindezeket pedig csak korszerűen felszerelt teremben tudod elérni.

Címkék: samansport, tatami, ring, küzdősport, harc, webshop, edz, online, reklám