Ez a nagyszerű kiegészítő ma már többféle kivitelben készül, így nem feltétlenül kell a régi típusúakat választani, amiket erősen a pici köré kell tekerni. Emellett elérhetőek az úgy nevezett rugalmas pólyák is, amik több mozgásteret hagynak a babák számára. 

Ha pont ilyen típusú pólyát keresel, akkor mindenképpen megéri körülnézned a Baby Inside Babatermékek pólyakínálatában. Itt ugyanis sok különleges darabot találsz, amik 100%-ban bababarát anyagból készülnek, és nemcsak tartósak, hanem szépek is.

Kíváncsi vagy, hogy mi mindent érdemes tudnod erről a fajta pólyáról? Akkor tarts velünk, ugyanis ebben az írásunkban ezeket a kiegészítőket vesszük górcső alá. Elmondjuk a jellegzetességeit, a használatában rejlő előnyeit, sőt még arról is szó lesz, hogy hogyan kell felhelyezni őket a babára.

A rugalmas pólya jellegzetességei

A hagyományos pólyákat a megfelelő kötési mód elsajátításával lehet feladni a babákra. A felhelyezést követően pedig az anyag szorosan körbeöleli őket, ami nem minden szülő számára szimpatikus megoldás.

Ezzel szemben a rugalmas pólya kiterített állapotban olyan, mint egy négyzet alakú takaró, amit egyszerűen csak át kell hajtani a picin. Végeredményben tehát az anyag lágyan öleli körbe őket anélkül, hogy bárhol is túl szoros lenne. 

Milyen előnyei vannak a használatának?

Egy rugalmas pólya nagyon sok esetben praktikus használatot nyújt. Remekül alkalmazható például akkor, amikor el szeretnéd ringatni a kisbabádat, hogy gond nélkül álomba szenderüljön. Ugyanakkor etetéskor is jó szolgálatot tesz, sőt még akkor is nagyon hasznos lehet, ha babalátogatóba jön valaki. 

Ilyenkor ugyanis sokkal kényelmesebb a pici számára, ha a pólyában adjuk át a látogatónak ahelyett, hogy csak “simán” kézből kézbe kerülne. A pólya ugyanis stabil alátámasztást ad a testének, ami különösen a gerince számára fontos.

Hogyan kell használni?

A használata végtelenül egyszerű, ugyanis semmilyen kötési módot, technikát nem kell megtanulnod hozzá. Csak annyit kell tenned, hogy gondosan kiteríted az ágyra, majd pedig ráhelyezed a közepére a babádat. Ezt követően pedig a két szélét rá kell hajtanod úgy, hogy - amennyire az anyag engedi - fedjék egymást. Végül pedig meg kell kötnöd a kötőjét az elképzelésednek megfelelő erősségben. 

Láthatod, hogy a rugalmas pólya egy teljesen újfajta megoldást kínál a picik pólyázására. Kellő mozgásteret adnak számukra, ugyanakkor elég stabilan lehet kézben tartani bennük, ráadásul a felhelyezésük is nagyon egyszerű. Ezekből az előnyökből kifolyólag pedig nem vitás, hogy minden babás családban szükség van rájuk. 

Címkék: pólya, babyinside, webshop, baba, online, reklám