Fejleszti az egyensúlyérzéket és a mozgást

A használata odafigyelést, koncentrációt igényel, és remekül fejleszti a koordinációs képességeket és az egyensúlyérzéket. Ahogy hajtja magát a gyermek, megtanulja, hogy milyen erőbefektetésre van szüksége, hogy elérje a kívánt sebességet.

A Babaágynemű bolt webáruház futóbiciklije pozitív hatással van a kognitív képességre is. Kutatásokból tudjuk, hogy az idegrendszer érése az első években a legmeghatározóbb. A mozgás pedig a mentális képességekre van jó hatással. Aktivizálja az agyi pályákat, amely később a beszédfejlődésre és kognitív teljesítményre lesz hatással.

Növeli a gyermek önbizalmát azáltal, hogy képes egyedül haladni és kontrollálni a sebességet és egyensúlyt. Ha lejtős úthoz érnek, akkor könnyen tudják irányítani a sebességüket, ha lassítani akarnak, csak leteszik, ha viszont gyorsítani, akkor felhúzzák a lábukat. Ezáltal megtanulják kezelni az agyból érkező ingereket. Ez a módszer a legegyszerűbb formája az egyensúly megtanulásának.

Hány éves kortól ajánlott?

A korai fejlesztésben nagyszerű eszköz, ezért már másfél éves kortól ajánlott használni abban az esetben, ha már biztos léptekkel tud járni a kicsi. Azon felül, hogy a gyermeknek nagyszerű móka, észrevétlenül fejleszti és rengeteg készséget tanul meg általa.

Egészen 4-5 éves korig használhatja, utána pedig rögtön átülhet a gyerkőc a hagyományos kerékpárra.

Könnyebben tanul meg kerékpározni

Azok a gyerekek, akik először futóbicikliztek, sokkal gyorsabban és könnyebben tanulnak meg pótkerék nélkül kerékpározni. Ideális, ha először a futóbiciklivel találkozik és nem a pótkerekes bicajjal, mert így előbb tanul meg egyensúlyozni. A pótkerekes esetében viszont a pedálozást tanulja meg előbb és sokkal nehezebb lesz neki elsajátítani az egyensúlyozást.

A futóbiciklivel viszont a gyerekek maguktól és saját ütemükben éreznek rá az egyensúlyukra lépésről lépésre kényszer és szorongás nélkül.

Amikor pedig eljön a kétkerekű kerékpár ideje, akkor már magabiztosan uralják az egyensúlyukat.

Ha futókerékpárt vásárolsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy javulni fog a gyermek koordinációja, a koncentrációja, a memóriája és a reakcióideje is gyorsulni fog. Tehát ha egy igazán szuper fejlesztőjátékot szeretnél gyermekednek, akkor ne is keress tovább, mert megtaláltad!

Címkék: babaagynemubolt, futóbicikli, webshop, online, gyermek, reklám