A tüzetes orvosi kivizsgálás segíthet a fájdalmas és kellemetlen tünetek megszüntetésében, hiszen segítségével feltérképezhető, hogy milyen betegség áll a székrekedés hátterében. Viszont mi magunk is tehetünk a javulás érdekében, az egészséges matcha tea fogyasztásával.

A kiváltó ok kezelése

Általában székrekedés akkor diagnosztizálható, ha hetente háromnál kevesebb alkalommal kell a székletet üríteni, vagy 48 óra alatt egyszer sem jártunk emiatt a mosdóban. A szorulás erős hasi fájdalmat, teltségérzetet, fejfájást, hányingert és rossz közérzetet okoz. Hosszabb távon aranyér kialakulása és végbélrepedés lehet a következménye.

Az M Matcha által forgalmazott matcha zöld tea természetes összetevőinek hatására a székrekedés kezelhető. Az orvosi kivizsgálást nem helyettesíti, azonban javít közérzetünkön, gyorsítja az anyagcserét, és számtalan jó tulajdonsággal teszi helyre szervezetünk működését.

A matcha teáról

A zöld tea jótékony hatása világszerte közismert, azonban a matcha zöld tea fogyasztása még ennél is kedvezőbb szervezetünk számára. A Japánban honos zöldtea-cserje friss, fiatal leveleit különleges technikával porrá őrlik, így a növény teljes egészében a teába kerül. Az antioxidánsokkal, vitaminokkal teli, magas minőségű matcha tea fogyasztásával egész napra energiával láthatjuk el szervezetünket.

A különböző betegségek megelőzésében is szerepet játszhat a teaivás. A szív- és érrendszeri megbetegedések, az influenza kialakulása kevésbé lehetséges a tea fogyasztása mellett. De hatására csökkenhet a vérnyomás és a koleszterinszint is. Mindezek mellett a székrekedésen is tud segíteni.

A székrekedés kezelése

A Japánban csak szuperitalnak nevezett matcha zöld tea rostjai könnyen felszívódnak, ezzel elősegítik az anyagcsere folyamatát. A bőséges folyadékfogyasztás hatására a rostok megduzzadnak és a bélfal feszítését eredményezik, ami fokozza a székelési ingert. A vércukorszint stabilizálásában is fontos szerepe van a matcha teának, ezzel szintén hatékonyan kezelhető a székrekedés.

Címkék: mmatcha, székrekedés, tea, webshop, online, reklám