Kanapéágy típusok

Sokunknak van már rossz tapasztalata ágyazható kanapékkal. Kicsi, több részre van elvágva a derekunk alatt, hepehupákon kell feküdni, ami nem baj, ha csak 1-2 éjszakát töltünk rajta vendégként. 

Ha kicsi a szoba, és minden nap a kanapéágyon kell aludnunk, akkor jó tudni, hogy ma már lehet állandó fekhelynek alkalmas típusokat is kapni. A SzenZa Bútoráruház által kifejlesztett, és kínálatában megtalálható gerincvédő zónás kanapéágy kényelmes, mindennapos használatra alkalmas. Az egyszerűtől az egyedi formájú, karos vagy kar nélküli kanapék széles kínálatából választhat. Valamennyire igaz, hogy bonellrugós matraccal készül, amelynek a középső, megerősített része jól alátámasztja a derekunkat, így biztosak lehetünk benne, hogy kipihenten fogunk ébredni minden reggel. Ráadásul nagy ágyneműtartó van az ülés alatt, ami szintén hasznos. Több méretből választhat, de mind megfelel két személy részére, mert az fekhely szélessége 145, 155 vagy 165 cm, a hossza pedig 200 cm.

A működtetés egyszerű: levesszük a párnákat, előre húzzuk az ülést, és ledöntjük a támlát, így már kész is a kétszemélyes ágy. 

Bonellrugós és hullámrugós kanapéágyak

A kanapéágyak rugózata lehet hullámrugó vagy bonellrugó. Az elnevezés ne tévesszen meg minket, mert a hullámrugó a szivacsmatrac alátámasztására szolgál, ha a szivacs megpuhul rajta, akkor  ugyanúgy be fog süppedni alattunk, mintha a hullámrugó ott sem lenne. A bonellrugó azt jelenti, hogy a matrac rugó tölcsérekből áll, ezek a tölcsérek viselik a terhet, és ezek az acélrugók nem puhulnak meg úgy, mint a szivacs. 

Fontos az is, hogy az ágyazható kanapé mindkét fele egyformán kényelmes legyen. Sok olyan kanapét lehet kapni, amiben az ülés rugós, de az ágy másik fele szivacsos. Állandó fekhely választása esetén figyeljünk erre, legyen az ágy mindkét fele egyformán bonellrugós. Ha a ledönthető támla vékony, az biztosan csak szivacsból készült.

A bonellrugós matrac tetejére egy kemény filcréteg, és erre szivacs kerül, hogy ne érezzük a rugó tölcséreket. Ez a borítóhab lehet modern, nagy rugalmasságú hideghab, ami kényelmes, puha felületi réteget képez az erős tartást biztosító bonellrugós matracon. 

Matracpróba

A szakemberek úgy tartják, hogy minimum 10-15 percet érdemes eltölteni a matracon, ennyi idő alatt már érezhető, ha valami kényelmetlen. Lehet, hogy nem akarunk egy áruházban ennyi ideig a kanapén feküdni, de döntés előtt mindenképpen próbáljuk ki a kanapéágyat fekve is, főleg, ha mindennap ezen fogunk aludni.

Ez egy olyan termék, amit nem érdemes kipróbálás nélkül megvásárolni. Szánjunk rá néhány órát, hogy megismerkedjünk a legújabb típusokkal. 

Címkék: heverő, gerincvédő, szenza, kanapé, bútor, matrac, online, webshop, áruház, reklám