Csak 1-1-ig volt szoros a Kaposvári Vízilabda Klub – Szolnoki Dózsa OB I-es bajnoki - írja a kapospolo.hu. Az 5-8. helyért kiírt rájátszás második mérkőzésén ezt követően gólparádét rendeztek a Tisza-partiak, akik már az első negyedet 6-2-re nyerték, és a folytatásban sem lassítottak.

Hangay Zoltán tanítványai sorra vették be a kaposváriak kapuját, miközben a hazaiak nem igazán tudták tartani a lépést ellenfelükkel.

Az 5-13-as az első félidő után valamelyest feljavult a somogyiak támadójátéka, de a harmadik negyedet így is két góllal elbukták Surányi László tanítványai. A záró felvonásban pedig ismét csak egy csapat volt medencében, így a Szolnok kiütéses, 25-11-es győzelmet aratott a Csik Ferenc Versenyuszodában.

A KVK a folytatásban a 7-8. helyért küzdhet tovább a Szeged ellen.

Kaposvári VK–Szolnoki Dózsa Praktiker 11–25 (2–6, 3–7, 5–7, 1–5)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 270 néző. Vezette: Petik A., Kollár Gy.

Kaposvári VK: Kósik – Dőry (3), Vindisch (2), Pellei F., Palatinus, Juhász-Szelei (2), ifj. Berta J. (2). Csere: Szilágyi Á. (kapus), Kakstedter (2), Aranyi A., Schatz, Vadas, Vörös. Vezetőedző: Surányi László.

Szolnoki Dózsa Praktiker: Bányai – Szeghalmi (3), Teleki, Pető (2), Jansik D. (1), Pásztor (9), Ágh (2). Csere: Vismeg Zs. (2), Kovács G. (1), Ionescu (1), Schmölcz (2), Vámosi (1), Urbán (1). Vezetőedző: Hangay Zoltán.

Gól, emberelőnyből: 7/6, illetve 9/5.

Gól, ötméteresből: 1/1, illetve 3/2.

Kiállítva, végleg cserével: Ágh (28. p.).

Kipontozódott: Juhász-Szelei (31. p.).

Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–3 a Szolnok javára.

Címkék: szolnok, kaposvári vízilabda klub, ob1, vízilabda, sport