A megelőzés legegyszerűbb módja, ha a lakás levegőjét optimális nedvességszinten tartjuk egy páramentesítő készülékkel. A Trotec - LPV páramentesítő gépei esetében a Trotec német márka megbízhatósága jelenti a garanciát arra, hogy a működés során optimális szintre áll be a levegő nedvességtartalma. 

Házi praktikák a penész ellen

Gyakorlott háziasszonyként vagy házigazdaként biztos fel tudsz sorolni néhány praktikus módszert, amivel a penész jól eltávolítható a falról. A természetes anyagokat előnyben részesítők a szódabikarbónára vagy az ecetre esküsznek, míg a vegyszerekben bízók a különböző penészölő, klórtartalmú készítményekre. Van, aki fürdőszobai fertőtlenítőszerrel próbálja eltüntetni a zöldesfekete penészfoltot. A módszerek közös jellemzője, hogy nagyon sok munkával, olykor napokig kellemetlen szaggal járnak. Alapos szellőztetést igényelnek, ami télen nem túl energiatakarékos megoldás. 

Fontos: A penész eltávolítása rendkívül fontos a páramentesítés megkezdése előtt, mert, ha párátlanítóval szárítanánk le a penészt, akkor az száradás közben szétszórná a spóráit. Ugyanakkor az eltávolítás is egy nagy körültekintést igénylő szakmai folyamat, mert, ha nem szakszerűen végezzük, akkor takarítás közben is rengeteg spóra szóródhat a levegőbe, vagy kerülhet a tüdőnkbe. A honlapunkon az egyes páramentesítők leírásánál részletes tájékoztatást nyújtunk erről. Mindenképp olvassa el!

Előzzük meg a penész kialakulását!

A penész ellen az egyetlen optimális módszer a megelőzés. A penész kialakulásának oka a levegő páratartalmában keresendő. Azokban a helyiségekben, ahol a gombatelepek a falon meg tudnak telepedni, és el tudnak szaporodni, túl nagy a levegő nedvességtartalma. Ha túl magas a páratartalom, egyértelmű tehát, hogy csökkenteni kell a levegő nedvességtartalmát, amit páramentesítő készülékkel tudsz megtenni. 

A páramentesítő készülék előnyei

Gyakori, hogy a fürdőszobában nem tudjuk kiszellőztetni a fürdés során keletkezett gőzt, ezért az lecsapódik a csempén, és penészedést okoz. Télen a lakásban szárított ruhából több liter víz párolog el, ami megnöveli a helyiség levegőjének nedvességtartalmát. A hideg ablakok, főleg, ha nem szigetelnek tökéletesen, bepárásodnak, ami szintén penészedést indíthat el. A penész azontúl, hogy egyes emberek számára egészségtelen, tönkreteheti a szép faablakot, illetve a falon még a letakarítás után is foltot hagy. A Trotec TTK 30 E páramentesítő készülék csendes működése során 15 négyzetméteres helyiség párátlanítására képes. A készüléket mindig a helyiség méreteinek megfelelően kell kiválasztani a legjobb eredmény elérése érdekében. Ezzel a párátlanítóval eltávolíthatod a felesleges nedvességet, megelőzve ezzel a penész kialakulását, és kellemes, a légutakat nem irritáló levegőt varázsol otthonodba.

Amennyiben segítségre van szükséged ahhoz, hogy a számodra megfelelő páramentesítő készüléket válaszd ki, fordulj bátran a cég szakembereihez.

Címkék: penész, lpv, páramentesítő, online, webshop, reklám