Általában vinylből, latexből és nitrilből készülnek, amely anyagoknak mind-mind megvan a maga előnye. De mi mégis azt mondjuk, hogy a Hunpohár Webáruház védőfelszerelés kínálatában is fellelhető nitril gumikesztyűk jelentik a legjobb választást. A latexszel ellentétben ugyanis a nitril nem tartalmaz olyan fehérjéket, amelyek allergiás reakciókat okozhatnak. Az előnyeik azonban nem merülnek ki ennyiben.

Kiváló vegyszerállóság

Bár az eldobható nitril kesztyűk nem olyan rugalmasak, mint a latex társaik, de sokkal tartósabbak és ellenállóbbak a vegyszerekkel szemben. Egy étterem konyhájában pedig számos olyan univerzális tisztítószer van használatban, amelyek felületaktív anyagokat, zsíroldót és fertőtlenítőszereket tartalmazhatnak. Továbbá fellelhetőek bennük még ammóniavegyületek, glikol-éterek, illatanyagok és ftalátok is.

Kiváló vágás- és hőállóság

A nitril 3-4-szer jobb vágásállósággal rendelkezik, mint a latex. Így a belőle készült eldobható gumikesztyűk tökéletesen megállják majd a helyüket az éles késekkel és egyéb szúrós kellékekkel tarkított éttermi konyhában. 

A kiváló hőmérséklet rezisztenciáját pedig még nem is említettük, amelynek hatására egy nitrilből készült gumikesztyű könnyedén ellenáll a -40 és +108°C közötti hőmérsékleti tartománynak. Így a konyhai alkalmazottak igazán nagy hasznát veszik majd a munkájuk során. 

Kényelmes illeszkedés

Ezeknek a gumikesztyűknek használata mellett szól az is, hogy igazán szoros és kényelmes illeszkedést biztosítanak, és a legtöbbjük csúszásmentes felülettel is el van látva, amely még akkor is szilárd fogást biztosít, ha a kesztyű véletlenül nedves lesz. Ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy mosogatás közben kicsúsznak a tányérok a dolgozók kezéből. 

De nem mehetünk el a nitril alacsonyi súrlódási tényezője mellett sem, amely megkönnyíti a belőle készült kesztyűk fel- és levételét. 

Púderes vagy púdermentes?

Annak ellenére, hogy a nitril gumikesztyűk 100%-ban allergénmentesek és igazán kényelmesek, a púderes változatuk bizony tud néhány kellemetlen percet okozni a dolgozóidnak. Sokaknak pár perccel a felvételük után már izzadni kezd a kezük, a púdertől pedig viszket a bőrük. 

A púdermentes nitril gumikesztyűk különleges bevonatának köszönhetően viszont ezek a problémák könnyedén kiküszöbölhetők. Az alkalmazottak szinte azt sem fogják érezni, hogy rajta van a kezükön.

Végső gondolatok

Igyekeztünk a lehető legtöbb érvet felsorakoztatni a nitril gumikesztyűk mellett, de végső soron úgyis a saját tapasztalataid fogják megmutatni azt, hogy a fentebb leírt előnyökkel egyáltalán nem túloztunk. Ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy adj egy esélyt ezeknek a gumikesztyűknek, és lásd meg a saját szemeddel, hogy mire is képesek.

Címkék: gumikeszty, hunpohar, nitril, munkaruha, eldobható, webshop, online, reklám