A növények nyugtatólag hatnak az emberi szervezetre, szépséget, természetközeliséget csempésznek az otthonokba, ezért szívesen dekoráljuk velük közvetlen környezetünket. A lakberendezés része az is, hogy tetszetős, dekoratív, az enteriőrbe illő cserepekben, kaspókban, ládákban helyezzük el a virágos vagy zöld növényeket. 

Miért szeretjük a növényeket?

Sokan választanak erkélyes, teraszos lakást, hiszen lehetőséget ad jó időben kicsit a szabadban lenni. Növények ültetésével esztétikusabbá, barátságosabbá tehetjük a környezetünket, ehhez ma már számtalan stílusú, méretű, színű és anyagú virágcserép kapható a Kerti Bútor Webáruház kínálatában, bel- és kültéri használatra.

A növények élettelivé varázsolják az otthonokat, javítják a levegő minőségét, mentálisan is jó hatással vannak ránk, segítenek a stresszkezelésben. Rendszeres gondoskodást igényelnek, gondoljon csak Leonra, a profira, aki miközben bérgyilkosként kereste a kenyerét, mindenhova magával vitte a cserepes növényét, és folyamatosan a legjobb feltételeket nyújtotta neki. A növényekkel való foglalatoskodás elfoglaltság és munka is egyszerre, így testileg is, lelkileg is pozitív hatású. 

Hogyan válassza ki a megfelelő virágcserepet?

A megfelelő virágtartó kiválasztása előtt minden esetben vegye figyelembe a növény igényeit. A növények növekedése a talaj függvénye, egyik a meszes, másik a savanyú talajt kedveli, egyesek szűk cserépben és kevés földben érzik jól magukat, míg mások bőséges ültetőközegben fejlődnek optimálisan. Tudta, hogy az orchideák átlátszó cserepben és speciális orchidea földben ajándékozzák meg Önt virágözönnel?

A méret tehát fontos szempont, azonban az sem hanyagolható el, hova szeretné elhelyezni, hiszen egy beltéri kerámia kaspónak nem, míg a teraszra vagy kertbe szánt darabnak fagyállónak kell lennie. De kaphatók speciálisan az erkélykorlátra tehető virágcserepek, -ládák is. Divatosak a bejárati ajtó mellé két oldalra helyezett, elegáns magas kaspók.

Mediterrán kertekbe a cserépedények, míg minimalista enteriőrökbe, teraszokra inkább a szögletes fém tárolóedények passzolnak. De bármilyenre is van szüksége, a szaküzletek kínálatában biztos megtalálja az Önnek tetszőt. 

Tartós műanyag virágtartók

Az egyes anyagok látványa más és más, azonban a legújabb műanyagok képesek visszaadni azt, akár a rattan-, a fa-, a kő- vagy a betonhatás a cél. 

A műanyagok nagy előnye a kis súly és emiatt a könnyű mobilizálhatóság, az időjárásállóság, tartósság, valamint az, hogy karbantartást nem igényelnek, mégis hosszú évekig megőrzik eredeti szépségüket. Alapvetően nem törnek, így bármilyen környezetben biztonságosak.

Többféle stílusban kaphatóak, így minden kertben, teraszon, lakásban megállják a helyüket. 

Címkék: kerti-butor, cserép, webshop, online, virág, reklám