Ha elég csak a költöztetés

Vannak esetek, amikor nincs szükségünk lomtalanításra, elég csak egy költöztetés. Ilyen az, ha egy teljesen üres lakásba tesszük át a székhelyünket. Lehet ez egy albérlet is, de akár egy újonnan vásárolt saját ház is.

De még önmagában az sem jelenti azt, hogy szükségünk lesz lomtalanításra a beköltözésnél, ha nem üres az ingatlan. Ha például eleve bútorozott albérletet kerestünk, akkor nem kérdés, hogy nem lesz sok minden kidobnivaló.

De akkor mégis mikor kell valaki, aki gyorsan megszabadít minket rengeteg holmitól? Nézzük!

Ha szükségünk van lomtalanításra is

Ha nem új építésű, hanem használt házat vagy lakást vásárolunk, akkor nem lepődünk meg azon, hogy egyes holmik ott maradhatnak. Bár ezek elszállításáról jellemzően az eladónak kell gondoskodnia, mégis előfordul, hogy ezt nem teszik meg.

Ekkor két dolgot kell tennünk. Egyrészt meg kell nézzük, hogy mik maradtak ott, és meg kell nézzük, hogy vannak-e köztük számunkra hasznos, értékes holmik. Ha vannak, akkor ezeket nyugodtan használjuk, vagy ha nekünk nem kell, akkor ajánljuk fel valakinek a családból.

Ha viszont sok olyan holmi is ránk marad, amivel nem tudunk mit kezdeni, akkor rendelhetjük is a lomtalanítást. Ha szerencsénk van, akkor a hulladékszállító cég épp a közeljövőben tervezi a következő rendszeres lomelszállítást. Ha viszont erre csak később kerül sor, és mi nem szeretnénk kerülgetni mindent akár hónapokig is, akkor hívjunk egy lomtalanítót.

null

Kit hívjunk a feladatra?

Mindenképp olyat, aki megbízható, rutinos és jó árat is ad. Ezeken belül már minden extrának számít.

Alapvetően több lehetőség közül is választhatunk. Vannak a konténeres megoldások. Ezek azonban nem a legköltséghatékonyabb lehetőségek. A fém tárolók mérete eléggé korlátozott, így sok esetben akár több fordulóval is számolnunk kell, épp ezért nem veheti fel a versenyt a másik opcióval.

Ha viszont egy olyan profi költöztető céget választunk a feladatra, mint például a Servitius és Partnerei költöztetés csapata, akkor nem fogunk csalódni. Gyors munkát kapunk, ráadásul sokkal kedvezőbb árat is, és egyszerre sokkal nagyobb rakteret, amibe bátran pakolhatjuk a felesleges holmijainkat.

A megbízhatóság nagyon fontos, ugyanis nem szeretnénk, ha az út szélén a település határában visszaköszönne ránk a tőlünk elszállított holmi. Mindenképp olyan partnerrel szerződjünk a feladatra, aki garantálni tudja, hogy a megfelelő lerakóba helyezi el a tőlünk elszállított dolgokat.

A fentiekből is látszik, hogy több lehetőségünk is van a lomok elszállítására. Érdemes szétnézni a piacon, és kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb és legjobb árú szolgáltatást.

Címkék: költözés, reklám