Mi a teendő nyílászáró csere esetén?

Ha panellakása vagy családi házának nyílászárói szorulnak cserére, akkor az erkélyajtó cseréjére is sor fog kerülni. Ez azért jó dolog, mert a régi nyílászárókkal ellentétben a Zsola Ablak Kft. tapasztalatai szerint a műanyag erkélyajtók, balkonajtók, teraszajtók a modern anyagoknak és a pontos, precíz kivitelezésnek köszönhetően tökéletesen záródnak, így a lakás a csere után melegebbé és csendesebbé válik.

Amikor nyílászáró cserére kerül sor, akkor válasszon olyan gyártót, aminek a termékei a magas minőséget és a megbízhatóságot képviselik. A német Kömmerling cég termékei kiválóak és árban is elérhetőek, ezért mindenképpen ajánlott megfontolni ezt a márkát a döntéskor. Akár egyszárnyú erkélyajtója van, akár kétszárnyú, a Kömmerling mindkét esetre kínál megoldást.

Az új építésű családi házak teraszajtói

Ez a kinti “lakrész” a kikapcsolódás színtere. Ma már alapvető elvárás az, hogy ne csak egy kis kilépőt tervezzenek a házhoz, hanem egy komplett felüdülési helyszín legyen. Érdemes szekciókra osztani, a funkciók szempontjából. Legyen egy rész az étkezés helye, ide vásároljon étkező szettet fából vagy rattanból. Ezenkívül egy másik részre tervezzen pihenősarkot kanapéval, kényelmes fotellel, esetleg függőággyal, hintaággyal vagy függőfotellel. Nagyon divatos a dézsa vagy a jacuzzi, amennyiben van rá lehetősége, ezt is elhelyezheti a külső részen.

Ahhoz, hogy a terasz a ház szerves részét képezze, valamint a látványosan kialakított rész a házból is látható legyen, érdemes minél nagyobb üvegajtót tenni az oda vezető részre. Ezek az üvegajtók a modern technológiának köszönhetően könnyen mozgathatóak és biztonságosak.

null

Toló-bukó rendszerű erkélyajtók

Ha nagy távolságot szeretnénk áthidalni, akkor a toló-bukó rendszerű erkélyajtó lehetőséget ad erre. A legnagyobb előnye az, hogy nyitáskor nem foglal helyet, hiszen a tolóajtó a fix üveg rész elé csúszik. A működtetése nagyon könnyű, mivel a munkát a vasalat végzi, így kézi erő csupán a kilincs elfordításához szükséges. A teraszajtót így akár egy gyermek is tudja működtetni.

Emelő-toló rendszerű panorámás teraszajtók

Ennek a rendszernek az az előnye, hogy a küszöb a padlóba van süllyesztve, így kinyitás után nem fog semmi kiemelkedni a földből így akadálymentesen tudunk közlekedni. Alkalmas akár 6-10 méter széles nyílás kitöltésére is, így igen látványos megoldásokat tudunk vele kialakítani.

Erkélyajtó csere, vagy új terasz építésekor keresse a legjobb szakembereket, akik megfelelő alternatívákat tudnak bemutatni a teraszajtó kivitelezését illetően.

Címkék: ablak, reklám