null

Más a helyzet azonban akkor, amikor a gyereknek keresünk egy új lábbelit, ami meleg, vízhatlan és még kényelmes is. Szandikat és benti változatokat nem nehéz venni, télen viszont más a helyzet. Ebben a cikkben megosztunk pár tanácsot, hogy könnyebben legyen a döntés.

Fontos a minőség!

A gyerekcipők nemcsak méretben különböznek, hiszen másfajta követelményeknek kell megfelelniük, mint a felnőttek esetében. A stílus, a szín, valamint a funkcionalitás mellett lényeges kérdés a minőség. A lurkóknak szánt holmikkal kapcsolatban már megszokhattunk, hogy viszonylag rövid ideig vannak használatban. Ez főként a gyors növekedés miatt van így, de sokszor a termék minősége sem megfelelő. 

A Borgo.hu D.D.Step cipői azonban remek alternatívák, ha kedvező áron szeretnénk kényelmes, meleg és tartós lábbelit venni a gyerkőc számára. Nem mindegy, hogy azért kell újat venni, mert az előző már kicsi, vagy azért, mert rossz a minősége. Amellett, hogy folyamatosan újat kell vásárolni, még a gyerek lába sem úgy fejlődik, ahogy azt kellene. 

Figyeljünk a vízlepergető rétegre!

Gyakran esik bőrből készült cipőkre a választás, hiszen az anyagból adódóan bírja a strapát, ami a téli időszakban amúgy is elég gyakori. A vízhatlanság felnőttek számára is kiemelt jelentőséggel bír, de a kicsik úgyis belemennek a pocsolyába, ők nem fogják azt kikerülni. Nem is ez a dolguk. A tócsák és a jeges napok vonzzák őket, így egy csúszós és gyenge minőségű lábbeli könnyedén átázik, ami aztán megfázást okozhat. 

Ilyenkor ne csupán az anyagra ügyeljünk, hanem nézzük meg a varrásokat, fordítsunk figyelmet minden részletre! Vannak persze speciális készítmények, amiknek köszönhetően még hatékonyabban taszítják a nedvességet, ezeket érdemes heti rendszerességgel használni. Ez nemcsak a gyereknek tesz jót, hanem a bakancsnak is, hiszen így sokkal tovább bírja majd a használatot. 

Ügyeljünk a kialakításra!

Az apróságok lábacskájának fejlődése érdekében mindig supinált kialakítással készült cipőket érdemes választani nekik. A téli időszakban ugyanúgy elérhetőek meleg és supinált darabok, amik egyfajta plusz stabilitást adnak a számukra. Ebben könnyen rohangál, épít hóembert, szánkózik, anélkül, hogy a lábfeje rendellenesen fejlődne. A befelé dőlő boka megelőzésének érdekében amúgy is ezt javasolják a szakértők.

Ide tartozik még az is, hogy mennyire egyszerű le- és felvenni a cipőt. A kialakítás szempontjából nem mindegy, hogy tépőzáras, cipzáras vagy megkötős. Előbbi kettő sokkal praktikusabb a szülő számára is, hiszen ezeket idővel saját maguk is fel tudják venni, nem kell hozzá segítség. Ez nélkülözhetetlen része az önállóságra való nevelésnek, hiszen a lurkóknak így sikerélményük lesz, hiszen maguk oldják meg az öltözködés ezen részét. 

Címkék: cipő, reklám