null

Azt, hogy erre végül mikor kell sort keríteni ezen a meglehetősen tág intervallumon belül, egy sor dolog befolyásolja. Fontos szempont az, hogy milyen minőségű üzemanyagot, adalékanyagokat kapott az autó, emellett a karbantartások rendszeresek és kellően alaposak voltak-e.

Az injektor meghibásodásának jeleit komolyan kell venni

Ha felvetődik, hogy az autó valamely hibajelenségét az injektor meghibásodása okozza, azt érdemes komolyan venni. Amennyiben időben specifikus szervízhez fordul az ember, mint amilyen a Tamorin Kft., akkor megelőzhetők a súlyosabb meghibásodások.

A következőkben sorra vesszük, hogy mik azok a hibajelenségek, amelyek a porlasztó meghibásodására utalhatnak.

A porlasztó meghibásodásának fő jelei

Az egyik legjellemzőbb hibajelenség az, ha ingadozik az autó alapjárata. Sokan ezt helytelenül nem veszik komolyan, mert ilyenkor magasabb fordulaton az autó tökéletesen működik. Sokszor az a hiba oka, hogy az injektorok alapjáraton történő befecskendezési mennyisége csökken.

Megeshet az is, hogy az autó magas fordulaton letilt, azaz nem gyorsul úgy, ahogyan az elvárható volna. Ezt a jelenséget akár a nagynyomású szivattyú meghibásodása is okozhatja, de lehet az is hogy az injektoroknál a teljes terhelési értékek csökkennek.

További, gyanakodásra okot adó hibajelenségek

Ha füstöl az autó, annak számos oka lehet. Az egyik ezek közül az, ha az injektorok résolaj vesztesége megnövekszik.

Amennyiben azt vesszük észre, hogy a szokásosnál többet fogyaszt az autó, és ez nem vezethető vissza guminyomás problémára vagy extra, csomagtartóban megbúvó súlyokra, akkor könnyen lehet, hogy ebben az esetben is a porlasztó résolaj veszteség növekedése áll a háttérben.

Szintén érdemes komolyan venni azt, ha az autó úgymond háromhengerezik, vagyis úgy jár mintha kivennénk egy porlasztót az autóból. Mindenképpen célszerű mielőbb szakszervizhez fordulni abban az esetben is, ha furcsa zajokat hallunk kiszűrődni a motorháztető alól, jellemzően kerepelést, csörömpölést vagy kopogást.

Ez történik a szervizben

A szervizből elhozva az injektorokat, a dízel műhelybe kerülést követően először bevizsgálják a porlasztókat. Csak a próbapadi tesztet követően lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy milyen állapotban vannak.

Ha fel lehet újítani a porlasztót, akkor ezt gyári alkatrészekkel és kellő szakértelemmel el is tudják végezni.. Érdemes megőrizni a számlát, a Tamorin Kft. egy év garanciát kínál, futás teljesítménytől függetlenül.

Ha olyan injektor hibásodik meg, ami nem felújítható, akkor a gyártó által felújított cseredarab lehet a megoldás, vagy gyári új alkatrésszel lehet helyettesíteni a régit.

Címkék: injektor, reklám