Legyen szó a mindig vágyott telt keblekről, az orr átalakításáról, vagy a szülés utáni bőrproblémák megszüntetéséről, a megfelelő szakember számára nem létezik lehetetlen. De mire számíthatnak a páciensek? Mi történik majd a műtőben? Mennyi ideig tart a felépülés? 

Olyan kérdések ezek, melyeket a legtöbb érdeklődő feltesz az előzetes konzultáció alkalmával. Ezzel indul ugyanis az egész folyamat. Könnyen lehet, hogy elsőre nem találja meg a minden szempontból megfelelő sebészt. A szakmai végzettség és tapasztalat csak egy dolog, de az emberi bizalom megléte mellett sem mehetünk el. Páciensként szeretjük azt érezni, hogy valóban rábízhatjuk magunkat az orvosra – akár a műtőasztalon is. 

A beavatkozás konkrét menete nyilvánvalóan attól függ, hogy milyen jellegű plasztikai műtétről van szó. Vannak olyan esetek, amikor zsírleszívással is kombinálható az eljárás, tipikusan ilyennek számít a hasplasztika vagy például a combplasztika. A https://www.drfalus.hu/ weboldalon további hasznos információkat olvashat a különböző plasztikai műtétek menetéről. Fontos, hogy már az első konzultáció alkalmával legyen őszinte a szakemberrel, így későbbi csalódástól kímélheti meg magát. A megfelelő profik arról is igyekeznek meggyőződni, hogy milyen okból kifolyólag változtatna teste bizonyos pontjain, milyen motivációk vezettek a szakember felkereséséig. Az irreális célokat aligha lehetséges plasztikai sebészettel megvalósítani. 

Már az első konzultációkor szó esik majd arról is, hogy milyen hosszú felépülési idő várható, és mire kell fokozottan ügyelni ebben az időszakban. A mellplasztika, a hasplasztika esetében biztosan speciális, szorító kiegészítőt kell viselni, mely megkönnyíti a szövetek letapadását és a felgyorsítja a gyógyulás folyamatát. Ez utóbbiban természetesen a pihenésnek, a megfelelő egészségi állapotnak is lényeges szerep jut. Informálódjon előre, akár gyűjtse össze a felmerült kérdéseket, így minden részlet ismeretében hozhatja meg ezt a fontos döntést. 

Címkék: klinika, plasztika, drfalus, sebészet, szépészet, műtét, reklám