A Roxínház a nagysikerű Anconai szerelmesek előadása után műsorára tűzte Vajda Katalin darabjának második részét is, Anconai szerelmesek 2. - Anconai szerelmesek a Balatonon címmel. A vérbő olasz slágerekkel fűszerezett komédia az Adria helyett a magyar tenger partján folytatódik, 20 évvel később. 

Rendszerváltás, Balaton, SZOT-üdülő, fütyülős barack, és egy csapat olasz. Meg magyar. De az olasz nem egészen olasz, a magyar se színmagyar … ahogy annak lennie kell. A szereplők közötti kapcsolati háló tovább bonyolódik, ember legyen a talpán, aki kibogozza, hogy ki - kivel - mikor - és miért - vagy miért nem.

null

Az előadásból kiderül, hogy az olaszok és a magyarok már régről ismerik egymást. Keresztül-kasul rokoni szálak fűzik őket össze, így senkinek nem könnyű a párválasztás. Eközben Németországban leomlik a Fal, Magyarországon kikiáltják a köztársaságot. Felcsendülnek újabb slágerek Adriano Celentano-tól, Toto Cotugno-tól, de Karel Got-tól is. 

És lesznek régi, régen emlegetett és új szereplők is … és persze lesz tánc és tánckar … és felhőtlen szórakozás … és DOLCE VITA … édes élet, ahogy az olasz mondaná, ha nem lenne magyar.

null

Címkék: anconai szerelmesek, roxínház, reklám, balaton