Ebben az életszakaszban annak ellenére, hogy bonyolultabb elméleteket, összefüggéseket még nem ért a lurkó, minden érdekli a kukásautó működésétől kezdve a csillagászatig. Ha nálatok is eljött az idő, hogy más bolygókról, a Holdról vagy a Napról beszélgessetek, mutatunk néhány klassz játékot, amivel áthidalhatod, ha nem vagy annyira otthon ebben a témában. 

Űrhajós leszel…

… vagy bármi más. De egy ideig szinte minden kisgyermek szeretne űrhajós lenni, akár fiú, akár lány. Hiszen micsoda rejtélyes dolog az űr, mennyire messze van és milyen keveset tudunk róla. Kezdetben mesélhetsz a különböző bolygókról, hogy milyen sorrendben követik egymást a Naptól számítva: Merkúr, Vénusz, Föld, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, melyek az óriásbolygók, melyiknek van holdja, melyiknek nincs, stb. A Játéksziget karckép kínálatában találsz űrutazás témájú kreatív szettet, amivel saját maga fedezheti fel többek között a különböző planétákat.

null

Építőjáték görögösen

Ha csemetéd elkezdett érdeklődni a világ magasabban elterülő része felé, belecsempészheted az építőjátékába is. Van olyan márka, ahol néhány űrrobotot az égitestek görög mitológiából vett nevével ruháztak fel. Persze ezenkívül bármit lehet készíteni belőlük, annál is inkább, mert ezek kompatibilisek egymással.

Lenyűgöző érdekességek

Összegyűjtöttünk neked néhány érdekességet a Holdról, ugyanis július 20-án van a Hold napja, ekkor lépett 1969-ben először ember a felszínére. Ezekkel az adatokkal egy ideig biztosan le tudod még nyűgözni a lurkót:

- Az első ember, aki a Holdra lépett, Neil Armstrong és Edwin Aldrin volt.

- A Földről mindig csak az egyik oldalát látjuk. 

- A holdkőzetek valódi színe szénfekete, a Nap fénye miatt érzékeljük szürkének.

- Holdtengernek nevezzük azokat a 3 milliárd éves lávatengereket, amiket innen csupán sötét foltoknak látunk.

- Ha lenne egy repülő autód, akkor is 133 napig kéne pihenés és megállás nélkül utaznod, hogy megérkezz.

- Viszont, ha ez sikerülne, akkor nagyon erősnek érezhetnéd magad, mert egy nehéz sziklát is fél kézzel tudnál megemelni.

- A tengerészek, kalózok pontosan tudják a mai napig, hogy a Hold gravitációja miatt pontosan 12 óra 25 percenként dagályra kell számítani.

- A nappali hőmérséklet 107°C, míg éjjelre -153°C-ig hűl vissza a levegő a felszínén.

Azok a csodálatos mesék!

Egy jó mese nemcsak, mint történet lehet élvezetes, hanem észrevétlenül taníthat is. Szerencsére ma már ebben a témában is számtalan könyv kapható, így mindenki megtalálja a saját csemetéje szintjének megfelelő darabot. A kicsiknek a rövidebb, aranyosabb történetek valók, nagyobbaknak akár már egész komoly képeskönyvet is beszerezhetsz.

Címkék: játéksziget, csillagászat, reklám