Mik a legalapvetőbb információk?

Testünket nem kell szégyellnünk, önmagunk előtt sem. Az ember elsősorban biológiai lény, s így legfőbb célja a testi szükségletek kielégítése. Ehhez azonban nem mindig lehet partnert találni, így sokan maguknak szereznek örömet.

Ma már nyitottabb a világ ezzel kapcsolatban is, olyannyira, hogy az egész májust az önkielégítés hónapjának nevezték ki. 

Az sem megy ritkaságszámba manapság, ha valaki egy izgató tárgyat vesz igénybe a vágyai kielégítéséhez. A nők számára sokféle vibrátor kapható a Szexvitál.hu webáruházban, de a férfiak is találnak itt maguknak erotikus eszközöket. Azoknak is érdemes innen rendelni, akik kínosnak érzik a vásárlást, a shop diszkrét csomagolásban szállítja ki a termékeket.

Önmagunk kényeztetése nem szabad, hogy szégyenérzettel párosuljon! Felejtsük el azokat a tévhiteket, amik a neten keringenek a témával kapcsolatban!

A kielégülés élettani hatása

Sokan azért nem mernek örömet szerezni maguknak, mert bűnnek tartják, vagy mert attól félnek, valamilyen kárt okoznak így. Pedig ennek épp az ellenkezője igaz!

Az önkielégítés jó dolog: hatására boldogsághormonok szabadulnak fel, csökken a stressz. Ha nincs, aki ellazítson egy nehéz nap után, vedd saját kezedbe a dolgot! Rövid idő után is tapasztalni fogod, mennyire jótékony hatással van testedre, lelkedre egy kis kényeztetés. Kisimultabb arc, alacsonyabb vérnyomás, nyugodtabb közérzet lehet a végeredmény.

A férfiak számára jó hír, hogy egy tanulmány szerint jobb lesz a testtömegindex, és a prosztatarák kockázata is csökken, ha minél többször könnyítenek magukon. A nők számára azért előnyös a rendszeres kielégülés, mert enyhíti a menstruációs görcsöket.

Aki tehát eddig azért fogta vissza magát, mert félt a következményektől, bátran kezdjen el törődni testével, élje ki erotikus fantáziáit!

A párkapcsolatra gyakorolt hatás

Van másik tévhit is, ami az önkielégítéssel kapcsolatos: sokan attól tartanak, hogy ez rossz hatással lehet a párkapcsolatukra. Ez azonban nem feltétlenül igaz. 

Mielőtt valaki a partnerével kezdene közelebbről megismerkedni, jobb, ha előbb önmaga testét fedezi fel. Így később könnyebben tudja irányítani a másikat, tudja, mi okoz örömet, mi nem. 

Másrészt az ideális párkapcsolatok alapja a tiszta, őszinte kommunikáció. Nem kell eltitkolni partnerünk elől, ha a közös együttlétek mellett önálló kielégülésre is vágyunk. 

Idősebb korban különösen hasznos, ha magunkat kényeztetjük, mert ennek vágyfokozó hatása is van: többször és nagyobb érdeklődéssel fordulunk majd párunk felé. 

Összegezve elmondható, hogy az önkényeztetés nem káros, akárhányszor is csináljuk, és nem kell szégyellni magunkat miatta.

Címkék: vibrátor, kielégít, maszturbál, szex, reklám